'Dayan Yorgo, biz iktidara geliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Dayan Yorgo, biz iktidara geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 23:36

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun mesaj gönderdiği tek Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan değil. Kılıçdaroğlu, Yunanistan’ın Sosyalist Başbakanı Yorgo Papandreu’ya da bir mesaj gönderdi: “Dayan Yorgo, biz iktidara geliyoruz”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN KIRIKKALE MİTİNGİNDEN KARELER

Seçimlere iki haftadan az kala, en çok konuşulan konulardan biri, CHP ile BDP arasındaki yakınlaşm

Bu konuyu gündeme getiren bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Gerçekten böyle bir yakınlaşma var mı?

Diyarbakır’da bugün yapacağı miting öncesi bunu doğrudan konunun ilk muhatabına, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sorma imkanım oldu.

Kılıçdaroğlu’nun Kırıkkale mitinginden sonra helikopterle Bolu’ya giderken sohbet ettik.

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

CHP Lideri, soruya karşılık “BDP ile bir sorunları bulunmadığını” söyledi. Ancak bir “işbirliği” olmadığını da kalın çizgilerle ifade etti.

“BDP ile dünya görüşümüz farklı” dedi ve devam etti;

“İŞBİRLİĞİ ARAYAN BELKİ DE BAŞBAKAN’DIR”

“Başbakan, bizi BDP ile işbirliği yapmakla suçluyor. Bizim dünya görüşümüzle onların ki tamamen farklı. Ancak işbirliğini arayan, işbirliği yapan belki AKP’dir. İşbirliğini arayan AKP olmaza, neden böyle bir suçlamada bulunsun. Ben her siyasi partiye saygı duyuyorum”.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, seçim sonrasındaki olası ihtimaller konusundaki soruları da yanıtlamaktan kaçındı. Mesela, “seçim sonrasında CHP-BDP koalisyonu ihtimali olabilir mi?” sorusuna, tek cümlelik yanıt verdi;
“Diğer siyasi partilerle bir koalisyon arayışına girmemiz söz konusu değil, çünkü biz tek başımıza iktidar olacağız.”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin tek başına iktidar olacağı çıkarımını da, AK Parti’nin oy kaybetmesine bağlıyor:
“Tüm kamuoyu yoklamalarında AKP büyük bir hızla oy kaybetmektedir ve CHP’nin oyu artmaktadır. 12 Haziran’a kadar bu yönelimi sürdürecek ve CHP tek başına iktidar olacaktır.

Tüm bu tartışmaların ortasında idecek bugün Diyarbakır’a Kılıçdaroğlu. Peki, bugün yapacağı Diyarbakır mitinginde ne mesajlar verecek. İşte yanıtı;

DİYARBAKIR’A ÖZGÜRLÜK SÖZÜ

“Diyarbakırlılar’a demokrasi, barış ve özgürlük ve yoksulluğu yenme sözü vereceğim. Kavgayı toplumsal mutabakatla sona erdirme ve barışı sağlamaktan yanayız. Her yerde söyledik;var olan toplumsal sorun hepimizin ortak iradesiyle çözülmeli. barış içinde çözülmeli. Kapalı kapılar ardından görüşmeler yapmak yerine, vaatler vermek yerine toplumsal desteğin sağlayarak sorunu çözeceğiz.”

Haberin Devamı

CHP’nin Güneydoğu konusundaki en önemli vaatlerinden biri, Avrupa Konseyi’nin yerel yönetimlere daha fazla özerklik tanıyan anlaşmasındaki çekinceleri kaldırma sözü.

“Bu adım, sadece Hakkari’yi değil, İzmir’i de, Kütahya’yı da ilgilendiriyor. Diyarbakır’la sınırlı değil, Çankırı için de, Trabzon için de geçerli. Belediyelerin mali anlamda daha özerk olmalarına olanak tanınacak. Mesela, şimdi 25 aydır memuruna maaş veremeyen belediye var. Bunların önü kesilecek. İkinci olarak, bu konu zaten AB üyelik sürecinin de gereklerinden biri. Üçüncü olarak da, zaten TBMM 1988 yılında bu sözleşmeyi kabul etmiş. Çekinceler konusunda ise hükümete yetki vermiş.”

Haberin Devamı

“KENDİ PARTİ PROGRAMINDA VAR, RECEP BEY’İN HABERİ YOK”

Yerel yönetimler sözleşmesinden çekincelerin kaldırılması vaadinin AK Parti programında da olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

“TAM BİR CAHİLLİK…”

“Başbakan bizim söylediklerimizi çarpıtıyor. Oysa kendi parti programında da aynısı var. Kendi parti programından haberi yok. Kendi parti programından haberi olmayan bir Başbakan, halka ne vaat edebilir? Taahhüt edilenle, konuşulan farklı. Tam bir cahillik örneği” dedi.

“RECEP BEY’İN KABUSU OLDUM…”

Bir başka sohbet konusu, Başbakan Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı bir eleştiri. Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’ın kendisi için kullandığı “sanal lider” ifadesine karşılık, alaycı bir yanıt geliyor;
“Belli ki, başbakan gece rüyasında da beni görür oldu. Recep Bey’in kabusu oldum” mesajı veriyor.

Haberin Devamı

İşte CHP Lideri’nin “sanal lider” eleştirisine yanıtı;
“Başbakan ‘Nereden çıktı bu Kılıçdaroğlu?’ diye soruyor kendine. Çünkü her gittiği yerde, benden söz ediyor. Öyle anlaşılıyor ki Kayseri mitingi öncesindeki gece de yatarken beni düşünmüş. Rüyasına girmiş olmalıyım; kabus görerek uyandığında ‘Oh iyi ki rüyaymış, Kılıçdaroğlu sanalmış’ demiş olmalı ki, onu miting meydanlarından dillendiriyor. Uyuyunca da beni görüyor, açıyor televizyonu beni görüyor; dolayısıyla ezberi bozulmuş durumda. Anlaşılan Başbakanın kabusu oldum…”

Kılıçdaroğlu’nun kendisi bu aralar, yorgunluktan pek rüya göremiyormuş. “Günde 18 saat çalışıyorum. Yorgunluktan rüya göremiyorum” diyor CHP lideri. Ancak halka mesaj vermekten de geri durmuyor;
”Ama meraklanmasın halkım güzel günler göreceğiz. Rüyalarımız bile güzelleşecek..”

Haberin Devamı

“DAYAN YORGO…”

Kılıçdaroğlu’nun mesaj gönderdiği tek Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan değil.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin de üyesi olduğu, Sosyalist Enternasyonel’in başkanlığını yürüten, Yunanistan’ın Sosyalist Başbakanı Yorgo Papandreu’ya da bir mesaj gönderdi sohbetimiz sırasında.

Bugünlerde büyük bir ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın Başbakanı’na, “Dayan Yorgo, biz iktidara geliyoruz” dedi Kılıçdaroğlu Ve ekledi;

“Gerekirse biz projelerimizle Papandreu’nun bu mücadelesine destek de verebiliriz. Dayansınlar Türkiye’de biz iktidara geliyoruz”

ÜMİT BOYNER’E DESTEK:”ARINÇ KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞ”

Bugünlerin bir başka polemik konusu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın arasında yaşanan internete sınırlama tartışması.

Kılıçdaroğlu, açıkça Boyner’e destek veriyor bu tartışmada; “TÜSİAD Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri. Yöneticilerinin kendi dünya görüşlerini açıklaması da son derece doğal. Her yapılan açıklamaya kabul edilmeyecek yanıtlar vermek, bir siyasetçiye yakışmaz. Ancak Sayın Arınç kendisine yakışanı yapmıştır”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!