Dayakçı hastabakıcıya 7 yıl hapis isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Dayakçı hastabakıcıya 7 yıl hapis isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 13:38

BURSA'da bakımından sorumlu olduğu 91 yaşındaki Hatice Yıldırım ve 78 yaşındaki Sabriye Kumlu'ya tokat atıp, tartakladığı iddia edilen hastabakıcı 57 yaşındaki Şerife Sarıerler hakkında ‘kötü muamele’ ve ‘kasten yaralama’ suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Kükürtlü Mahallesi'nde geçen Ekim ayında, Kızılay'a ait konukevinde kalan Hatice Yıldırım ve Sabriye Kumlu'ya bir yıldır bakan Şerife Sarıerler, vatandaşların şikayeti üzerine, baktığı yaşlı kadınlara kötü muamele yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Yıldırım ve Kumlu'ya tokat atıp tuvalete ittiği ileri sürülen Sabriye Kumlu çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şerife Sarıerler hakkındaki savcılık soruşturması devam ederken, Hatice Yıldırım ise geçtiğimiz 16 Kasım günü rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, iki yaşlı kadına kötü muamele yaptığı öne sürülen Şerife Sarıerler hakkındaki soruşturmayı tamamlandı. Savcılık, Sarıerler hakkında ‘kötü muamele’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından toplam 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Sarıerler, önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!