Davutoğlu'nu götürecek uçak arızalandı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlunu götürecek uçak arızalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 14:10

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 17. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Haberin Devamı

Toplantının açılışına katılmak üzere bu sabah erken saatlerde Ankara'dan Atina'ya gitmesi beklenen Davutoğlu, önce Esenboğa Havalimanındaki yoğun sis nedeniyle, sisin etkisini azaltmasının ardından ise Atina'ya götürecek "GAP" uçağında teknik bir arıza tespit edilmesinden dolayı başka bir uçakla gecikmeli olarak Atina'ya hareket etti.

Davutoğlu, bu gecikme nedeniyle AGİT 17. Bakanlar Konseyi toplantısının açılışına katılamadı.

Türkiye'yi Davutoğlu'nun başkanlığındaki bir heyetin temsil edeceği toplantı, Olimpiyatlar için kurulan Hellinikon merkezinde yapılıyor.
56 ülkenin üyesi olduğu AGİT'in Dışişleri Bakanları toplantısı örgütün karar alıcı organı olarak görülürken, Yunanistan'ın ev sahipliğindeki bu toplantıda da örgüt faaliyetleri gözden geçirilerek, gelecek dönemde atılacak adımlar ele alınacak. AGİT Bakanlar Konseyi toplantıları, devlet ve hükümet başkanları zirvelerinin yapılmadığı yıllarda düzenleniyor. Bu açıdan bu toplantılar, örgütün bir sonraki sene yapacağı çalışmalara yön veren kararların alındığı ve görevlendirmelerin yapıldığı başlıca etkinlik olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!