Davutoğlu soruları yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu soruları yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 18:18

Başbakan Davutoğlu, iki günlük resmi ziyaret için geldiği Londra'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "62'inci hükümet olarak bundan sonra 2023 hedefini kapsamlı bir şekilde uluslararası yatırımcılarla paylaşma imkanı buldum. Türkiye'nin önümüzdeki dönem, yabancı yatırımcılar için cazip bir atmosfer olduğunu görmekten memnuniyet duydum." dedi.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu'nun gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar:

YÜCE DİVAN OYLAMASI

Davutoğlu, "Belli bir yasal çerçeve içinde yapılır. Bu sürede yorum yapmak yasal değildir. AK Parti olarak açık bir tavır sergiledik. Hiçbir komisyon üyesiyle konuşmamaya özem gösterdim. Genel Kurul'da oylanacak. Vekalet bıraktım, oy kullanacak. Yalçın Bey kullanacak."

PARALEL YAPI OPERASYONU

"Maalesef devletimizin tarihinde ciddi bir şekilde karşı karşıya kaldığımız olumsuz bir tablodur" diyen Davutoğlu, "Devletin gizli güvenlik toplantılarını kriptolu telefonlar dinlendi. Bu bir casusluk faaliyetidir. Bizim görevimiz kim olursa olsun böyle bir ihanetin ortaya çıkması için bütün çabayı göstermektedir. Bu süreç kararlı bir şekilde devam edecek. Bir daha hiç kimse TC devletinin güvenlik toplantılarını dinleme cesaretini gösteremeyecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

CAMERON'A GÖNDERİLEN MEKTUP

Davutoğlu, "İngiltere'deki Müslüman kanaat önderleri ile görüşeceğim. Türkiye'nin Avrupa'daki olaylarla ilgili hassasiyetini paylaşacağım. Paris yürüyüşünde de beraberdik. Avrupa kıtası çok kültürlü bir kıtadır. Herkesin görüşüne saygı duyulmalıdır." dedi.

DİNK'İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Davutoğlu, "Hrant Dink bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Ben kendisini tanıyan biriyim. Herhangi bir vatandaşımızın öldürülmesi bizim duyarlı olmamız gereken bir konudur. Verdiğim mesajla çağrıda bulunuyoruz. Bu insani bir çağrıdır. İnsani ve ahlaki bir konudur. Ümit ederiz 2015 yılı 1915 yılı üzerinde düşmanlıkların üretildiği bir yıl olmayacaktır. Elimizden gelen çabayı gösterdik gösteriyoruz. Türkiye ve hükümetimiz hiçbir zaman bu konuda ön yargıya sahip olmadığını gösterdik. Hrant Dink aydın bir kanaat önderidir. Katledilmiştir. Bizim vatandaşlarımızın can güvenliği devletimizin teminatındadır. Umarım bu mesaj her iki tarafa da gider. Ve bu yıl savaş acılarından dostluk üretebiliriz. Bu mesajın temel içeriği budur. Herhangi bir hesap için yapılmış değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!