Davutoğlu: Dünyayı değiştireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Dünyayı değiştireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 22:27

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eleştirilere rağmen Suriye politikasından vazgeçmeyeceğini söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu ise Konyalı CHP’lilere havale etti. İsim vermeden Esad rejimini destekleyen ülkeleri eleştiren Davutoğlu “Zulm ile abad olunmaz, hangi güçler arkasında olursa olsun Esad yönetimi başarılı olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye politikasını eleştirenlere “Biz tarihi doğru okuyoruz” diyen Davutoğlu, daha önce, Mısır, Tunus ve Yemen’de izlenen politikanın, adalet ve insani değerler politikasının Suriye’de de izleniğini söyledi.

“Hiçbir zaman bekle gör politikası takip etmeyeceğiz. Biz ne zulme sessiz kalırız, ne bekle gör politikası takip ederiz. Biz kendi özgün yolumuzu, kendi politikamızı seçtik. Onu izliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun “Edep sınırlarını aştığını” kaydeden Davutoğlu, Konyalıların CHP İl Başkanlığı’na gidirek gösterdikleri tepkiyi hatırlattı ve “Konyalı kardeşlerime tepkileri nedeniyle teşekkür ediyorum, ana muhalefet partisi liderini de ahlak ve edep sahibi CHP’li kardeşlerime havale ediyorum” diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti;

Biz geçen asırda, yüz yıl önce, Trablus, Yemen, Balkan Savaşları’nda ne yeptıysak onu yapıyoruz. Bu halklarla aramıza hangi duvarları koyarlarsa koysunlar bunları tek tek yıkmaya kararlıyız. Zihinde bir ideal gönlünde bir hedef taşıyanlar başarılı olurlar. Eğer dünyayı değiştiremiyecekseniz, bir sesiniz olmayacaksa siyaset yapmanın da dış politikanın da anlamı yoktur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!