Davutoğlu Clinton ve Zebari ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Clinton ve Zebari ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 20:46

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.

Davutoğlu'nu telefonla arayan Clinton, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileterek, saldırıları kınadı. Clinton ayrıca, Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında BM Genel Kurulu sırasında yapılan görüşmede kararlaştırılan somut adımlara ilişkin çalışmalar da gözden geçirildi. Bu çerçevede terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesine ilişkin ikili ve çok taraflı düzeyde iki ülke yetkilileri arasındaki çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.

BM Genel Kurulu oturumları sırasında iki ülkenin eş başkanlığında başlatılmış olan, “Terörizmle Mücadele Küresel Forumu” çerçevesinde de PKK terör örgütüne yönelik çalışmalar yapılması üzerinde de mutabakata varıldı.

Clinton'dan 'sert kınama'

Haberin Devamı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Hakkari'deki hain saldırıyı “mümkün olan en sert biçimde kınadıklarını” bildirdi.

Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise şifa diledi.

Hillary Clinton, “ABD olarak Hakkari'deki PKK saldırılarını mümkün olan en sert biçimde kınıyoruz. Her yerde barışçıl insanların güvenliğini muhafaza etmek ve her türlü şiddet içeren aşırılıklarla mücadele etmek için çalışırken, Türkiye ile güçlü işbirliğimize devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“Kınama değil, eylem ve somut adım vakti”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile de bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Zebari'yi arayan Davutoğlu Hakkari'deki son terör saldırısını gündeme getirdi. Zebari, kabul edilemez olduğunu belirttiği saldırıları kınadı.

Davutoğlu da terörizmle mücadelenin her hal ve durumda kararlılıkla süreceğini ifade ederek, “Kınama değil, eylem ve somut adım vakti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!