Davutoğlu Alevi temsilcileriyle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Alevi temsilcileriyle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 16:32

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu akşam Alevi temsilcileriyle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konut'ta Alevi temsilcileri için saat 18.00'da yemek verecek.

Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinin ardından Alevi temsilcileriyle planladığı bu ilk toplantıya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılacak.

AİHM KARARINI YORUMLADI

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) cemevleriyle ilgili kararı konusunda, "Çalışmalarımızı etkileyecek bir durum değil. Biz kendi yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu Alevi temsilcileriyle buluşuyor
AİHM’DEN CEMEVİ KARARI

ALEVİ FEDERASYONLARI : DAVUTOĞLU'NUN HANGİ ALEVİ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİNİ MERAK EDİYORUZ

Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Vakıflar Federasyonu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'deki cemevleriyle ilgili kararına ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Alevi inancımızın ve eşit yurttaşlık taleplerimizin çözüme kavuşması taraftarıyız, sorunun muhatabıyız. Bu gücü ve ikrarı toplumumuzda, inancımızda ve temsiliyetimiz de alıyoruz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, hangi Alevi Temsilcileri ile görüşüldüğünü biz de merak ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"7 ALEVİ ÇALIŞTAYI SONUCUNDA, ALEVİ SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN HİÇBİR ÇÖZÜM ÜRETİLEMEDİ"

Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi; "Ülkemiz de Hak-Adalet-toplumsal barış sorunları devam ediyor. Alevi toplumunun inancı Alevilik inkar ediliyor. Yasal haklardan yoksun bırakılıyor. Zorla asimile edilmeye çalışılıyor. Hükümetler, özellikle 12 yıllık AKP iktidarı, Alevi inancımızı kendilerine göre dizayn etmeye çabalıyorlar. Sorunun çözümü için Alevi toplumu ve temsil kurumları ile müzakere yapılmıyor. Çözüm önerileri geliştirilmiyor. Avrupa İnsan Haklarının verdiği kararlar uygulanmaya konulmuyor. Aksine Alevileri tedirgin eden kamusal alanlara yönelik uygulamalara ağırlık verilmektedir. AKP iktidarı döneminde gerçekleştirilen 7 Alevi çalıştayı sonucunda, Alevi sorununu çözmek için hiçbir çözüm üretilemedi. Sorunlar müzakereler ve sorunun muhatapları ile çözülür. Hükümet bunun tersini yapıyor. Alevi toplumunu ve temsili kurumlarını muhatap almıyor. Aleviler olmadan Alevilik sorunları çözülemez."

"FEDERASYONLARIMIZ ALEVİ SORUNLARI İÇİN MUHATAPTIR"

"Alevi toplumu ve temsilci üç federasyonumuz, Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Vakıflar Federasyonu olarak Hükümetin ve özellikle sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Alevi toplumunun sorunlarına yönelik açıklamalarını dikkatle izlemekteyiz. Alevi inancımızın ve eşit yurttaşlık taleplerimizin çözüme kavuşması taraftarıyız, sorunun muhatabıyız. Bu gücü ve ikrarı toplumumuzda, inancımızda ve temsiliyetimiz de alıyoruz."

"İNANÇLAR VE ACILAR ÜZERİNE SİYASET YAPILMASIN"

Bugün 02.12.2014 tarihinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Çalışma Bakanı Faruk Çelikle, Alevi temsilcileriyle bir görüşme yapacağını şu an öğrenmiş bulunmaktayız. Biz Alevi Temsilcileri olan 3 Federasyonun bu konuda bir haberi yoktur. Hangi Alevi Temsilcileri ile görüşüldüğünü biz de merak ediyoruz."

"ÇÖZÜMÜN ADRESİ BELLİDİR"

"Çözümün adresi bellidir. Biz muhataplar olarak hazırız. Sorun Alevi toplumu ve kurumları muhatap alınarak tüm siyasal partileri ve dinamikleri ortaklaştırarak, güvene dayalı, şeffaf ve politik çıkarlar gözetilmeden yapılmalıdır. Biz buna hazırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!