Davulcu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Davulcu tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, ramazan davulcusu ile Alevi ailenin fertleri arasında çıkan tartışmanın gerginliğe dönüşmesi sonucu, 24 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Evli ailesinin ifadesini alan savcılık, 23 kişiyi serbest bıraktı. Ramazan davulcusu Mustafa Efşi ise savcılık tarafından sevk edildiği nöbetçi mahkemece, kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle tutuklandı. 28 Temmuz saat 01.00 sıralarında Efşi, mahalle aralarında davul çalarken, Evli Ailesi mensupları tarafından “Biz oruç tutmuyoruz, burada çalma” diyerek uyarıldı. İddiaya göre aile üyeleri, davulcu Mustafa Efşi’yi tartakladı. 29 Temmuz gecesi de bir gün önce tartaklanan davulcunun yakın çevresini ve bir grup insanı kışkırtmasıyla 150 kişi, Evli ailesinin evinin önünde toplandı. Evli Ailesi’nin beldeden gitmesini isteyen öfkeli kalabalık taşladıkları evin camlarını kırdı, ahırı ateşe verdi. Takviye gelen güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olaylar 2 saatte bastırıldı.  

Haberin Devamı

CHP: Olaylar nefret suçu

MALATYA’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, ramazan davulcusu ile Alevi ailenin fertleri arasındaki tartışmayla başlayan olaylarla ilgili CHP heyetinin hazırladığı rapor açıklandı. Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın incelemesi sonucu hazırlanan raporda şunlar anlatıldı: “Sürgü’de yaşananlar bir nefret suçu ve cana kast eylemidir. Davulcu Mustafa Efşi ve Evli Ailesi arasında çıkan tartışma kısa sürede toplumsal bir noktaya çevrilmiş. Olayın başlangıcında yetkililer, yaşananları ciddiye almamıştır. Olayın ortaya çıkışından sonrasındaki yaşananlar, örgütlü ve amaçlı bir faaliyet yürütüldüğünü göstermektedir. Siyasiler nefret söylemi üretmemeli. Alevilere yönelik ayrımcı dil derhal terk edilmelidir.”  Mikail PELİT- Cahit ÖZÇELİK/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!