Davulcu çift, komşularını sahura uyandırdı

Güncelleme Tarihi:

Davulcu çift, komşularını sahura uyandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:11

İzmir'de ramazan öncesinde düzenlenen davul çalma kursuna katılan çift, mahalle sakinlerini ilk sahura davul çalarak uyandırdı. Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde "asma davul çalma" eğitimine katılan Zübeyde Duygu İztaş: "Davul çalarken bana 'Hayırlı uğurlu olsun' diyorlar.

Haberin Devamı

İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen "asma davul çalma" eğitimine katılan Zübeyde Duygu ve Ertan İztaş çifti, mahalle sakinlerini çaldıkları davul ve söyledikleri manilerle ramazan ayının ilk sahuruna kaldırdı.

Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında düzenlenen ve 10 kişinin katıldığı davul çalma kursuna giden 3 yıllık evli İztaş çifti, başarıyla tamamladıkları eğitimler sonrası yeteneklerini oturdukları Çamdibi Mahallesi'nde sergiledi. Hayatlarında ilk kez davul sırtlayıp ellerine tokmak alan İztaş çifti, ramazanın gelişini manileriyle mahalle sakinlerine müjdelBalkonlara çıkan mahalle sakinleri, davulcu çifti meraklı gözlerle izledi. İztaş çifti, kurs sayesinde hem yeni bir meslek edinmeyi hem de insanları 30 gün boyunca sahura kaldırıp onların ramazan coşkusuna ortak olmayı amaçlıyor. Ev hanımı 31 yaşındaki Zübeyde Duygu İztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar davulun sesinin uzaktan kendisine hep hoş geldiğini, davul çalmayı önce garipsediğini fakat zamanla çok sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

"Müziği sevdiğim için davulu tercih ettim"

Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği birçok meslek edindirme kursuna katıldığını anlatan İztaş, "Çok mutluyum. Müziği çok sevdiğim için davulu tercih ettim. Eşime de 'Böyle bir kurs var katılır mısın?' diye sordum, birlikte gittik." diye konuştu. Eşiyle kursa başlamaları konusunda en büyük desteği ailelerinin verdiğini vurgulayan İztaş, Türk kadının isterse her şeyi başarabileceğini dile getirdi. Kafasında böyle bir meslek olmadığını ifade eden İztaş, "Biraz zor bir iş, heyecanlandım ama çok mutlu oldum. İleride bu mesleği yapmayı düşünüyorum. Allah kısmet ederse her yıl bu işe devam etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Davulcu çift, komşularını sahura uyandırdı

"Davul çalarken mahalleli hayretle baktı"

Eşiyle davul kursuna başladığı ilk zamanlar mahalle sakinlerinin çok şaşırdığına dikkati çeken Zübeyde Duygu İztaş, şunları kaydetti: "Davul çalarken bana 'Hayırlı, uğurlu olsun.' diyorlar. Kadın olarak beni gördükleri için şaşırdıklarını dile getiriyorlar ve gurur duyuyorlar. Eşim arkamda, bana hep destek oldu, mutlu oldum. Farklı insanlar göreceğim, ilgiyle bana bakacaklar. Daha önceki yıllarda davulcuyu beklerken heyecanlı oluyorduk, kapılara pencerelere çıkıyorduk. Bu sene ben davul çalacağım, insanlar kapı ve pencerelere çıkacaklar, şaşıracaklar. Hayırlı uğurlu olsun."
"Davulculuğu meslek olarak yapmak istiyorum"

Haberin Devamı

Çalıştığı fabrikanın geçen yıl kapanmasının ardından işsiz kalan 31 yaşındaki Ertan İztaş da eşiyle beraber davul çaldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Eşiyle her gün kursa gidip ritimli davul çalmanın inceliklerini öğrendiklerini belirten İztaş, "Davulculuk mesleğine daha önce merakımız vardı. Kursa katıldık. Meslek olarak yapmak istiyoruz. 30 gün boyunca halkımızı sahura gururla kaldıracağız." diye konuştu. Ertan İztaş, mahallelerinde ramazan davulu çaldıkları için en çok komşularının sevindiğini ve eşiyle kendisine neşeyle baktıklarını ifade etti.

Sertifikalı davulcular

İztaş, ramazan ayında davulculuk yapmak isteyenlerin sertifika alması gerektiğini dile getirerek, bu işe gönül verenleri Bornova Halk Eğitim Merkezindeki kursa davet etti. Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Arık ise talep doğrultusunda böyle bir kursu açma kararı aldıklarını, İztaş çiftinin başvurusuyla önce biraz şaşırdığını ama eğitimdeki performanslarını görünce hayran kaldığını anlattı. Eğitimlere katılanlara ramazan ayında görevler verildiğini belirten Arık, burada kendilerini gösteren kursiyerlere sertifika vereceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!