Davaya konu olan konuşmanın kaydı bulanamadı

Güncelleme Tarihi:

Davaya konu olan konuşmanın kaydı bulanamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 12:42

ATATÜRK'e hakaretten 4.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Prof. Dr. Atilla Yayla'nın, davayı konu olan konuşmasının kayıtları bulunamadı

Haberin Devamı

Toplantıyı düzenleyen AKP İl Başkanlığı, mahkemeye gönderdiği cevapta, toplantının kayıt yapıldığını, ancak uzun sürmesi nedeniyle Prof. Yayla'nın kayıtlarının yapılamadığını, bu nedenle ellerinde kayıt olmadığını bildirdi. Duruşma çıkışında bir kadın Prof. Dr. Atilla Yayla'ya “Siz bu tür konuşmaları yaptığınız sürece, Kemalizme karşı geldiğinizde karşınızda hep bizleri göreceksiniz” dedi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'nın yargılanmasına devam edildi. İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya tutuksuz sanık Prof. Dr. Atilla Yayla ile şikayetçilerden avukat Hüseyin Durdu ve Hayrullah Şenel katıldı. Haberi yapan muhabir, duruşmada tanık olarak dinlendi ve toplantıda konuşulanları yorum katmadan haber yaptığını söyledi.
Prof. Dr. Atilla Yayla ise “Ben Atatürk ve Atatürkçülük üzerine konuşmadım, Kemalizm üzerine konuştum. Ben ‘Cumhuriyet'in bizi ortaçağdan kurtardığı söyleniyor, bu tartışılır’ dedim. Tartışmalı kısımda da ‘Neden her yerde Atatürk'ün heykelleri var’ diye soracaklar. Avrupalılar ‘neden heryerde fotoğrafları var’ diye soracaklar dedim.

Haberin Devamı

Hakkımda gazetelerde çıkanlar haber değil yorumdur, problemler de buradan doğmuştur” dedi.

TOPLANTI KAYDI YOK

Hakim, toplantıya düzenleyen AKP'den toplantı kayıtlarını istenmesine karşılık gelen cevabı okudu. AKP tarafından mahkemeye gönderilen cevapta, toplantının yaklaşık 3 saat sürdüğü bu nedenle ilk konuşmacı Ali Bulaç'ın konuşmasından sonra kayıtların, kaset yetmediği için tutulmadığı ve ellerinde olmadığı bildirildi.

Prof. Dr. Atilla Yayla'nın konuşma yaptığı toplantıya katılan diğer tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi. Prof. Dr. Yayla'nın duruşmalardan muaf tutulmasına karar verildi.

Duruşma çıkışında adliye koridorunda bir kadın, Prof. Dr. Atilla Yayla'ya “Siz bu tür konuşmaları yaptığınız sürece, Kemalizme karşı geldiğinizde karşınızda hep bizleri göreceksiniz. Biz Atatürk'ün yolundayız, hep onu savunacağız” diye seslendi. Prof. Dr. Yayla tepki vermezken avukatı protestocu kadına “Atatürk'ü korumak size mi kaldı” diye tepki gösterdi. Protestocu kadın kim olduğunu soran gazetecilere yanıt vermeden adliyeden ayrıldı. Prof. Dr. Yayla, korumalar eşliğinde adliyeden çıktı.

Haberin Devamı

İzmir'de AKP İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla, ‘Atatürk'e hakaret’ iddiasıyla hakkında açılan davada, 4.5 yıl hapsi isteniyor. İddianamede, Prof. Dr. Yayla'nın, “Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül etmektedir. İleride bizlere, neden her yerde bu adamın heykelleri var, fotoğrafları var diye soracaklar” sözleriyle suç işlediği öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!