Davalar birleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Davalar birleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Erzincan’daki silahlı terör örgütü davasında, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal’ın, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de yargılandığı, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davası ile birleştirilmesine ilişkin talebi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme heyeti, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek iki davanın birleştirilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

Haberin Devamı

Beni çöpe attılar

Dünkü duruşmada çapraz sorgusu yapılan MİT Erzincan Bölge Müdürü Şinasi Demir, “En bahtsız sanıklardan biriyim. Gizli görev yapan insanlarız. Ama fotoğraflarımız yayınlandı, isimlerimiz deşifre edildi. Mesleğimin en güzel çağında beni çöpe attılar” diye konuştu. Tutuklu MİT mensubu olan Kıvılcım Üstel ve MİT personeli Sadri Barkın İnce de suçlamaları kabul etmedi. Dün 10’u tutuklu, toplam 13 sanığın çapraz sorguları tamamlandı. Davada, sadece  duruşmalara katılmayan 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in ifadesi alınamadı.

2. dosya kaçırma

Albay Ali Tapan, çapraz sorgusunda DSİ’ye ait gölette bulunan mühimmatların üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirten yazının fotoğraflarını mahkeme heyetine sunarak, şöyle dedi: “Emniyet ve savcılık, cemaate yakın basın organlarına gizli tanık ifadelerini sızdırdı. Ama mahkemeye sunduğum fotoğrafları sızdırmadılar. Biz de gizlilik kararı nedeniyle yasalara bağlı kalarak basına vermedik.”
Söz alan Başsavcı Cihaner, “Saraydan kız kaçırma tiyatrosu kaç bölüm bilmiyorum. Ama biz burada Erzurum’dan dosya kaçırmanın ikinci bölümünü oynuyoruz.  Dursun Çiçek’in Erzincan’a geldiği iddia ediliyor. Milliyet Gazetesi’nde, Dursun Çiçek’in belirtilen tarihte Erzincan’da olmadığı, görev yerinde olduğu haberi var. İddia makamı Dursun Çiçek’in Erzincan’a geldiğini kanıtlamak zorundadır” dedi.  Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner, konuşmayı gözyaşları arasında dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!