Dava üstüne dava

Güncelleme Tarihi:

Dava üstüne dava
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kumarhaneler Kralı'nın tutuklu eşi hakkında, karşılıksız çek vermekten 1 yıl hapis istemiyle bir dava daha açıldı.

Öldürülen ‘Kumarhaneler Kralı’ Ömer Lütfü Topal'ın, birçok suçtan yargılanan ve halen cezaevinde bulunan imam nikáhlı eşi Birsu Hilal Altıntaş'ın şimdi de karşılıksız çek verdiği iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde tutuklanan Altıntaş hakkında hazırlanan iddianamede, Dursun Yeşil'e verdiği 4 milyar 640 milyon liralık çekin karşılıksız çıktığı belirtildi. Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Dursun Yeşil tarafından açılan davada, Birsu Hilal Altıntaş ve H. Ali Güleç'in 1 yıla kadar hapsi istendi.

Çekin karşılığı çıkmadı

Davanın iddianamesinde, Altıntaş'ın 11 Eylül 1998 tarihli İş Bankası Borsa İstanbul Şubesi'ne kayıtlı 4 milyar 640 milyon liralık çeki Dursun Yeşil'e verdiği ancak çekin karşılığının olmadığı ve yapılan ihzara rağmen çekin karşılığını yatırmadığı iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde SPK tarafından Emper Menkul Değerler A.Ş'nin içini boşalttığı iddiasıyla 7.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Birsu Hilal Altıntaş, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine gönderilmişti.

Altıntaş: Ödeyeceğim

Halen Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde tutuklu bulunan Birsu Hilal Altıntaş ifadesinde, ‘‘Davacı Dursun Yeşil'i şahsen tanırım. Şirketim olan Emper Menkul Değerler A.Ş. iktidarsız üst yönetiminden dolayı borçlandırılmış ve zor duruma sokulmuştur. Dava konusu olan bu çek müşterinin hisse senetlerini zamanında virman yapamadığımız için karşılığında teminat olarak müşteriye verdiğim bir çektir. Müşterinin hisse senetleri virman yapıldığızaman çek tarafıma iade edilecektir. Çeki ödeyeceğim’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!