Dava açsam káğıt üzerinde kalacaktı

Güncelleme Tarihi:

Dava açsam káğıt üzerinde kalacaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle veto ettiği Af Yasası'nı TBMM'de ikinci kez aynen kabul edildiği için onaylamak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Sezer, yasayı veto ederken halkın sesine kulak verdiğini söyledi. Sezer'in Ankara Valisi Yahya Gür başkanlığındaki kalabalık bir heyeti kabulünde af konusu gündeme geldi. Çankaya Köşkü'nde dün basına kapalı gerçekleşen kabulde, heyet üyelerinden biri, af konusundaki tavrından dolayı Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Sezer de, Af Yasası'nı ‘toplumun oldukça geniş bir kesimi tarafından kabul görmediği’’ için veto ettiğini açıkladı. Altı sayfalık gerekçeyle birlikte yeniden görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği yasanın kendisine aynen geri döndüğünü hatırlatan Sezer, ‘‘Bu noktada yapabileceğim birşey yoktu. Yasayı onaylamak zorundaydım’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmama nedenini de ‘‘Mahkeme'nin kararları geriye yürümüyor. Başvursaydım karar káğıt üzerinde kalacaktı’’ sözleriyle açıkladı.

Açık görüş

Cezaevlerinde yılbaşı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptırılacak açık görüş bugün başlayacak. F tipi cezaevlerine nakledilen tutuklu ve hükümlüler kapalı görüşten yararlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!