Darüşşafakalı 2 lise öğrencisi ABD’de Türkiye'yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafakalı 2 lise öğrencisi ABD’de Türkiyeyi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ödüllü kimya projesi olan iki Darüşşafaka öğrencisi, bu ay Detroit’te gerçekleştirilecek Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’na Türkiye adına katılacak.

DARÜŞŞAFAKA Eğitim Kurumları'ndan iki öğrenci hazırladıkları bilimsel projeyle, ABD'de düzenlenecek olan Intel ISEF'te (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Darüşşafaka Lisesi'nin Raziye Saykılı ve Orhan Orhan adlı iki öğrencisi hazırladıkları kimya projesiyle Türkiye'yi temsil edecek. ABD'nin Detroit Eyaleti'nde yapılacak olan ve bilim yarışmalarının olimpiyatı olarak anılan 'Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı', 7-12 Mayıs 2000 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖDÜLLÜ PROJE

Lise 2'nci sınıfta okuyan öğrencilerin projesi geçtiğimiz martta Ankara'da düzenlenen INEPO 8. Uluslararası Çevre Olimpiyatları'nda gümüş madalya almıştı.

'Bandırma Borik Asit Fabrikası alçılı atığının kullanılarak yeni bir yapı malzemesi olan Alker üretimi' projesiyle öğrenciler, bu olimpiyatların jurisi tarafından Detroit'te Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmışlardı.

FUARDA 40 ÜLKE

Parlak genç beyinlerin ortaya çıkarılması, geleceğin bilimsel araştırmalarına kaynaklık etmesi ve gençler arasında kültürel iletişimi sağlaması amacıyla gerçekleştirilen fuara 40'ı aşkın ülkeden 1200'e yakın öğrenci katılıyor. Bu yıl 50'incisi düzenlenen fuarda 14 farklı bilim dalında proje katılıyor.

Yabancı üniversiteler HIT eğitim fuarında

YURTDIŞINDA eğitimini sürdürmek ya da dil öğrenmek isteyenlere, dört ülkeden Türkiye'ye gelen eğitim kurumları, üniversitelerini ve Türk öğrencilere sunulan olanakları anlatmak için HIT Uluslararası Eğitim A.Ş. tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Eğitim Fuarı'nda buluştu.

Amerika, İngiltere, Kanada ve Avustralya'dan 21 üniversite ve dil okulunun katıldığı tanıtım fuarında, ayrıca isteyenler üniversitelere kayıt da yaptırabiliyorlar. Yurtdışında yabancı dil, üniversite lisans, master ya da sertifika eğitimi almak isteyenler, İstanbul'dan sonra, bugün ve yarın Ankara Dedeman ve 10 Mayıs'ta da İzmir The Hilton Hoteli'nde, 5. Uluslararası Eğitim Fuarı'na katılabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!