Dargeçit bombacısı Fransız pasaportlu

Güncelleme Tarihi:

Dargeçit bombacısı Fransız pasaportlu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 00:00

Mardin’in Dargeçit İlçesi’ne bağlı Kısmetli Köyü’nde, 21 Ağustos’ta karayolundaki menfeze koydukları bombanın patlaması sonucu Uzman Çavuş İsmail Turgut’un yaralanmasına neden olan Rıdvan Seyhan (29) ile Mazlum Dilek (19) tutuklandı.

Haberin Devamı

Fransa’da oturan ve aynı zamanda bu ülkenin vatandaşı olan Rıdvan Seyhan’ın bir ay önce annesini ziyaret için Türkiye’ye geldiği belirtildi.

HEDEF VEKİL MİYDİ?

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi girişinde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayın, dün sabah, bir araç geçtikten hemen sonra patlatıldı. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın dün ilçeye gelen AKP Şırnak Milletvekili Veli Seyda’ya yönelik olması ihtimali üzerinde duruluyor.

BAŞKALE UCUZ ATLATTI

Van’ın Başkale İlçesi’nde Sağlık Ocağı bahçesine konulan şüpheli paket, bomba uzman ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlayan paketin içindekinin, PKK terör örgütüne ait olduğu anlaşılan 3 kilogram C-4, cep telefonu düzenekli bomba olduğu belirlendi.

ŞEHİT DİYENLERE GÖZALTI

Haberin Devamı

Siirt’te güvenlik kuvvetleri tarafından öldürülen terör örgütü PKK mensubu Müslüm Solmaz’ın ailesine başsağlığı ziyaretinde teröristlerden ’Şehit’ diye söz eden DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç’un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir ve bu ildeki 6 kişi hakkında ise aynı nedenle suç duyurusunda bulunuldu.

17 DTP’Lİ TUTUKLANDI

Siirt’in Pervari İlçesi’nde, PKK’ya yardım ve yataklık yapmakla suçlanan DTP İlçe Başkanı Tamer Özel ile ilçe yönetiminden 3 kişinin de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!