Darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü'nden 13 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssünden 13 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 22:35

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davada, 13 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, daha önce verilen ara kararlar gereği dosyaya gönderilen bilgi ve belgeleri okudu. Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Gümüş, mütalaasını sundu. Gümüş, duruşmada sanıklar müdafileri ve sanıkların hakaret ve tehdit suçlarına yönelik suç duyurusu taleplerine ilişkin, duruşma zaptı ve görüntülü ses kayıtlarının eklenerek gereği için Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi talebinde bulundu. Rütbeli sanıklara tahsisli makam, cep telefonları ile sabit ve dahili hatların listelerinin ve 14-15-16 Temmuz’a ait görüşme kayıtlarının Hava Kuvvetleri Komutanlığından istenmesini talep eden savcı, Adana 10. Üs Komutanlığında görevli sanıkların eylemleri yönünden dönemin Adana valisi ve emniyet müdürünün tanık olarak dinlenmesi için ilgili yer mahkemesine talimat yazılmasını istedi.     

Haberin Devamı

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

Savcı Gümüş, savunmaları alınan tutuklu sanıklar Mikail Kaynak, Namık Karkaç, Recep Baykal, Salih Celil Çakıcı, Hakan Teyyare, Abdullah Gençay, Orhan Kahraman, Caner Gökçeoğlu, Hasan Kargın, Tuğrul Cılız, Erhan Balcı, Eray Kızıltaş ve Burhan Yaranç’ın tutuklulukta geçirdikleri süre, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali göz önünde bulundurularak, adli kontrol şartıyla tahliyesini, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedilmesini istedi. Mahkeme heyeti de müzakere için verilen aranın ardından ara kararını açıkladı. Heyet, 13 sanığın da adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi. Heyet davanın 24 Nisan-1 Haziran 2018 tarihleri arasında görülmesini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!