Darbe girişimi olmasaydı, gözaltına alacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişimi olmasaydı, gözaltına alacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 07:10

FETÖ darbe girişiminde önemli rol oynayan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin de aralarında yer aldığı bazı üst rütbeli subayların bir bölümüne yönelik, İzmir'de FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanması kapsamında bu hafta sonu operasyon düzenlenmesinin ve gözaltına alınmalarının planlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlattığını bildirdi.

OPERASYON İÇİN İZİN BEKLENİYORMUŞ

Soruşturma kapsamında "FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik" önemli bilgilere ulaşıldığını ve bunların Adalet Bakanlığına iletildiğini açıklayan Başsavcıvekili Bato, operasyon izninin istendiğini belirtti.

TALİMAT 7 TEMMUZ'DA VERİLMİŞ

Ağustos ayı sonunda yapılan, TSK personelinin atama ve görev yerlerinin değiştirildiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısından sonrası için planlanan operasyonun, yurt genelindeki diğer operasyonlarda önemli darbe alan, YAŞ'ta komuta kademesinden hatta ordudan uzaklaştırılacağı öngörülen örgüt mensuplarının buna karşı bir girişimde bulunabilecekleri ihtimali üzerine erkene alınmasını talep edildiğini bildiren Bato, Adalet Bakanlığına üzerinden konunun Cumhurbaşkanlığına iletildiğini, olumlu cevap alması üzerine "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik operasyonun ilk dalgasına ilişkin talimatın 7 Temmuz'da verildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

DARBE GİRİŞİMCİSİ GENERALLER GÖZALTINA ALINACAKTI

Gözaltı uygulanacak kişiler arasında, darbe girişiminde önemli rol oynayan, darbeyi planladığı öne sürülen Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, generallerin, üst rütbede ve önemli görevlerde bulunan çok sayıda subayın yer aldığını ifade eden Bato, ikincinin ardından ise dalga dalga gerçekleştirilecek operasyonlarda da TSK'daki tüm yapılanmaya ulaşmanın hedeflendiğini bildirildi.

İZMİR'DEKİ OPERASYON TSK'DAKİ FETÖ'CÜLERİ TEDİRGİN ETMİŞ

Bato, "İzmir Askeri Casusluk'taki usulsüzlük soruşturmasındaki yakalama kararları ve operasyonun devam edeceği beklentisi, TSK'daki FETÖ bağlantılı askerlerde, ordudaki güçlerini zayıflatması, etkinliklerinin sona ermesi ve cezaevlerine konulmaları ihtimaliyle tedirginlik uyandırdı. Başlattığımız operasyonlar, ileri tarih için planladıkları darbe girişimini apar topar yapmalarına neden oldu. Güçlü siyasi irade ile halkın sağduyulu ve kahramanca direnişi sayesinde emellerine ulaşamadılar." görüşünü paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!