Dansöze sponsor bulundu

Güncelleme Tarihi:

Dansöze sponsor bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 14:03

Antalya Müzesi'nde bulunan dans eden kadın heykeli, artık dönerek sergilenecek.

Haberin Devamı

Antalya Müzesi Müdür Vekili Mustafa Demirel, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi'nin daha modern bir görünüme kavuşturulması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

1988 yılında “Avrupa Konseyi Özel Ödülü”ne layık görülen Antalya Müzesi'nde, Antalya bölgesinde yapılan kazılarda elde edilen eserlerin, ilk insandan başlayarak günümüze dek gelen kronolojik bir sıralamayla sergilendiğini anlatan Demirel, yeni açılan ek binayla birlikte müzenin daha geniş teşhir alanlarına ve modern eser depolarına kavuştuğunu belirtti.

Çalışmalar kapsamında kendi alanında bir ilk olarak gösterilen ve Antalya Müzesi'nin sembolü haline gelen “Dansöz” adını verdikleri dans eden kadın heykelinin dönerek sergilenmesi için sponsor arayışına girdiklerini de ifade eden Demirel, büyük ilgi gören heykelin ziyaretçilerin daha da ilgisini çekmek amacıyla yavaş bir şekilde esere zarar vermeden dönerek sergilenmesini amaçladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Bir turizm seyahat acentesinin sponsor olduğunu ifade eden Demirel, heykelin dönerek sergilenmesi için hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini belirtti.

Dansöz heykeli

1981 yılında Perge Antik Kenti'nde yapılan kazılar sırasında Güney Hamam'ı kısmında bulunan heykelin, değişik bir teknikle yapıldığını bildiren Demirel, heykelin vücudunun çıplak yerlerinin beyaz, giysi ile örtülü yerleri ve saçlarının siyah olduğunu belirtti. 100'e yakın parçanın birleştirilmesiyle tamamlanan heykelin başının hafif sağa dönük, boynunun da bükük olduğunu ifade eden Demirel, yüz işçiliği mükemmel olan eserde saçların çelenk gibi başın üzerine toplandığını ve saç örgülerinin alın üzerinde düğüm yapılmış şekilde olduğunu anlattı.

Antalya Müzesi Müdür Vekili Mustafa Demirel, dans eden kadına benzediği için heykele “dansöz” isminin verildiğini vurgulayarak, heykelin, İmparatorlar Salonu'nda sergilenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!