Dansöz yasaksa zenne oynatırız

Güncelleme Tarihi:

Dansöz yasaksa zenne oynatırız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 01:59

Türk Gecesi'nde dansöz oynatılmasına Turizm Bakanı mustafa Taşar’ında karşı çıkmasından sonra, bu tür geceleri düzenleyen organizasyon şirketleri ve dansözler den tepki geldi.

Organizatörler, bu tür gecelerde dansöze yasak getirilmesi halinde turistlerin karşısına Türk geleneklerinde yeri olan zenne çıkaracaklarını söyledi. Antalya'da 5 yıldızlı otellerde ‘‘Türk gecesi’’ düzenleyen Akdeniz Folklor Turizm ve Organizasyon Limited Şirketi'nin sahibi Mustafa Kaçar, yasak kararı alınması halinde dansözü program dışına çıkaracaklarını söyledi. Dansöze Türk Gecesi programında değil de, başka çerçevede yer vermeyi düşündüklerini belirten Kaçar, ‘‘Biz de otelin başka bir salonunda aynı saatte dansöz oynatırız. Zaten dansözün kökeni Araplardan geliyor. Bizim özümüzde zenne var. Madem ki kültürümüze uygun olsun isteniyor biz de erkek oryantal olarak bilinen zenneleri çıkartırız. Ayrıca, yine zennelerin oynadığı Aşuk ile Maşuk'a da sahne aldırırız’’ diye konuştu.

DANSÖZLER İSYAN ETTİ

Biz hangi rejimle idare ediliyoruz

Turistik kentlerde yıllarca dansözlük yaptıktan sonra kendi organizasyon şirketini kuran ve otellere dansöz gönderen Buse Erdoğan, bu karara anlam veremediğini söyledi. Yasaklarla bir yere varılamayacağını belirten Buse şunları söyledi:

‘‘Hangi çağda yaşadığımızı anlamakta güçlük çekiyorum. Yıllardır oynayan dansöze neden aniden yasak geliyor? Turist dansöze ilgi gösteriyorsa, yani talep varsa arz da olmalıdır. Türkiye denince akla şiş-kebap ve dansöz geliyor. Bunu yasaklamak hangi akla sığar. Biz hangi rejimle idare ediliyoruz? Acaba, Türk Gecesi'ne Rus revücüleri mi çıkarmak istiyorlar.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!