‘Dansçı kızlar’a yine tutanak

Güncelleme Tarihi:

‘Dansçı kızlar’a yine tutanak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kimsesiz çocuklara yardım amacıyla dans ederek para toplarken gözaltına alınan ‘Çılgın kızlar’ hakkında, izinsiz para toplamaya devam ettikleri gerekçesiyle yine işlem başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken kızlardan Buse Kaplan, kardeşi Gözde Kaplan, Aylin Üçer ile gruba yeni katılan Tuğba Yücel hakkında, cumartesi günü Karşıyaka Sümerbank önünde dans ederek para topladıkları iddiasıyla tutanak hazırlandı.

İFADE ÇAĞRISI

Vatandaşlardan toplandığı ileri sürülen 6 milyon 515 bin liraya da el konuldu. Bu kez karakola götürülmeyen kızların ailelerine haber verildi ve bugün savcılığa gelerek ifade vermeleri istendi. Cumhur Kaplan, kızların yardım toplamak amacıyla dans etmediklerini ileri sürerek, ‘‘Dans etmekten vazgeçmiyorlar. Sokakta dans etmek suç değil. Yaşadıkları olaydan sonra yardım toplamaktan vazgeçtiler, ancak kamuoyu onları artık kimsesiz çocuklar için yardım toplayan dansçılar olarak görüyor. Bu nedenle dans sırasında yere attıkları şapkanın içine vatandaşlar para atmaya başlamış. Emniyet yetkilileri de yardım topladıkları için tutanak tutmuş’’ dedi.

YASAYA AYKIRI

Karşıyaka Emniyet Müdürü Ünsal Kaya ise 4 kızın para topladıklarını kendilerinin söylediğini belirtti. Kaya, ‘‘2860 sayılı yasaya göre haklarında işlem yaptık. İzinsiz yardım ve para toplamak yasak. Kanunlara göre hareket ettik. Kızlara neden para topladıklarını sorduğumuzda da yardım amacıyla olduğunu söylediler. Çevredeki vatandaşların ifadeleri de alındı. Dans etmelerine karşı değiliz ancak yardım toplamaları yasak. Olay savcılığa intikal etti’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!