Dansa davet

Güncelleme Tarihi:

Dansa davet
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Herkes katılabilir

29 Nisan Dünya Dans Günü, Türkiye'de ilk kez bir firmanın düzenlediği dans yarışması ile kutlanacak. Bale ustası Noverre'nin doğumgünü olan 29 Nisan, tüm dünyada dans günü olarak kabul ediliyor. Türkiye'de ilk kutlama 1985'te Cem Ertekin öncülügünde Çağdaş Bale Topluluğu tarafından yapılmıştı. Geçen 13 yıl içinde ülkemizde dansa gösterilen ilgi ne kadar arttı bilinmez ama bu yıl 29 Nisan'da Beykoz Konakları'nın düzenlenleyeceği dans yarışmasının en önemli özelliği herkese açık olması.

ASIRLIK KÖŞKTE YARIŞMA

Dans yarışması ve eğitiminin yapılacağı Beykoz Konakları Av Köşkü yaklaşık 100 yıllık bir tarihe sahip. Köşkün bulunduğu koru, dönemin büyük din alimi ve korunun sahibi Saip Molla'nın adını taşıyor. Köşk, av partilerinde padişahlara ve partiye katılan Osmanlı ileri gelenlerine hizmet vermesinin yanı sıra Avrupa ve Mısır'dan gelen dönemin ünlü prenslerine de evsahipliği yapmış. Aslına uygun olarak restore edilen köşk bugünse, Beykoz Konakları sakinlerinin buluşma yeri oldu.

ÖNCE ÖĞRENECEKSİNİZ

Yarışma herkese açık olmasına açık ama katılımcıları ciddi bir dans eğitimi bekliyor. Yarın, 22-29 Mart ve 19-26 Nisan Pazar günleri Beykoz Konakları'na gidenler, saat 11:00 ve 16:00 arasında yoğun bir dans çalışması yapacaklar. Kursiyerler Vals, Tango, Flamenko ve Çaça'yı ünlü balerin Alev Baymur'un kurduğu AB Sanat'ın iki Rus hocasından öğrenecek. Dersler sonunda beş çift, yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Yarışmaya katılamayanlarsa bu klasik dansları hakkıyla yapabilmenin gururuyla yetinecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!