Dans müziğinde Rönesans devri

Güncelleme Tarihi:

Dans müziğinde Rönesans devri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 02:01

Dans müziğinin beşiği İngiltere ise, İngiltere'nin bir numaralı kulübü de Renaissance. İşte bu kulubün resident DJ'leri DJ Remy ve Parks&Wilson İstanbullular’a unutamayacakları bir parti yaşatmayı vaat ediyor. Eğer yılbaşının yorgunluğunu üzerinizden atmayı başardıysanız, bu parti çin hazırlanmaya başlayın.

Hip Productions organizasyonuyla 12 Aralık’ta İstanbul Maslak Venue'de gerçekleşecek 'Renaissance Party'de binlerce clubber 2002 partilerinin ilkini yaşayacak. Çizgisi ve farklı atmosferiyle Deep Dish'in dünyanın en güzel yeri diye tanımladığı Renaissance Club, Ericsson Club Awards tarafından da 1999-2000 yılında en iyi kulüp olarak seçilmiş. Kulüp, çizgisiyle medya ve müzik çevrelerinde The Renaissance Sound olarak adlandırılan sound'u da yarattı.

Sasha ve John Digweed gibi bugün dünya müziğine yön veren usta isimler; kendileri için bir okul görevi yapan Renaissance sayesinde İngiliz kulüp kültürüne tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardılar. 1999'da club dünyasının Kabe'si sayılan Ministry of Sound ile gücünü birleştiren Renaissance, Dave Seaman'ın Awakining ve Desire, Deep Dish'in Ibiza ile Nick Warren&Danny Howells'ın Revelation gibi kült albümlerine de imza attı.

MAHŞERİN ÜÇ ATLISI

Gelelim İstanbul'daki partide çalacak olan DJ Remy ve Parks&Wilson'a. Her iki isim de Renaissance sound'unda imza sahibi olan DJ'ler içerisinde önemli bir konuma sahip. Partiyi şenlendirecek ilk iki ismi olan Conventry'li Mick Parks ve Mick Wilson, Parks&Wilson ismi altında progressive house türünün dehaları olarak dünya çapında ünlendiler. İkilinin ilk ses getiren mix CD'leri olan Painting on Silence, müzik otoriteleri tarafından progressive house'un ne olduğuna dair tartışmalara son noktayı koyan çalışma olarak kabul edildi. Uzun yıllardır birlikte müzik yapan ikili yalnızca İngiltere'de değil aynı zamanda tüm dünyada da dans müziği deyince akla gelen ilk isimlerden olmayı başardılar.

Yaklaşık 10 yıl önce DJ'liğe başlayan DJ Remy ise halen Avrupa'nın yetiştirmiş olduğu en büyük DJ'lerden birisi olarak kabul ediliyor. Remy ayrıca Dimitri ve Marcello ile birlikte üç büyüklerden (Big Threes) birisi olma ünvanını elinde bulunduruyor. DJ'lik yaparak yakaladığı başarıyla yetinmeyerek bir süre sonra yapımcılığa yönelen DJ Remy, Sven Van Hees ile birlikte büyük sükse yapan Global Cuts albümünü hazırladı. 'Piano Power' ve 'Cut the Bassline' gibi klasikleri kaydettikten sonra 1994'de Global Cuts'ı bırakarak kendi album şirketi olan Taste Recordings'i kurdu ve 1996'da 'Area Code 070'ı piyasaya sundu.

ÖDÜLE BOĞULMUŞ DJ

Remy'nin global anlamda ününün parlaması ise Cannes'da dünya DJ şampiyonu seçilmesinden sonra gerçekleşti. 1999 yılında Lucky Strike Dance Award en iyi techno DJ'i ödülünü kazanan Remy 2000 yılında ilk kez Ibiza'da çaldı. The Traveller on Wonka ile Silly Symphonies, The Sound of Remy ile büyük beğeni toplayan Remy Roxy, Bedrock gibi kulüplerde müzik yaptı. 12 Ocak 2001 gecesi Maslak Venue'de gerçekleşecek partinin kapıları saat 23.00'de açılacak. 18 yaş uygulamasının geçerli olacağın da hatırlatalım. Biletler Biletix'den (0216) 454 15 55 temin edilebilir.


Yalnız benim için çal yeşil yeşil


Garanti Caz Yeşili konserleri Babylon'da devam ediyor. Konserler kapsamında bugün 23.00'de dün de aynı saatte sahne alan Jacky Terrasson Trio çalacak.


Tuşlarda uçuşan dokunuşu, güç ve tutkuyla birleşiyor, duyguya ve doğaçlama gücüne hakimiyetiyle Jacky Terrason sadece yetenekli bir piyanist değil, bilindik parçalara bile kendi damgasını vuran usta bir aranjör olarak tanınıyor.

Berklee'de aldığı caz eğitiminin hemen ardından Ray Brown, Dee Dee Bridgewater ve Betty Carter gibi sanatçılarla birlikte çalışmaya başlayan Terrasson henüz bir albüm çalışması yokken 1993'te Thelonious Monk Uluslararası Caz Yarışmasını kazandı. Sanatçı, bu ödülle tüm dikkatleri üzerine çekti. Günümüzün en çok ses getiren caz piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Terrasson, teknik ustalığı, akıcı ve özgün stiliyle standartların bile içine beklenmedik melodi parçaları yerleştiriyor. Ritmik figürleri birden bire değiştirebilirken, en ağır baladları bile hareketli tempolarda çalıp eserlere yepyeni duygular katıyor.

Piyanist Jacky Terrasson'a bu konserde Fender Rhodes (piyano), Sean Smith (bas) ve Ali Jackson (davul) eşlik ediyor.

Bilet fiyatları: Masa 20 milyon TL; ayakta 15 milyon TL, öğrenci 12 milyon TL, Radikal indirimi 1 milyon TL. Biletler Babylon ve Biletix gişelerinden alınabilir. Biletix: (0216) 454 15 55, Babylon: (0212) 292 73 68


18 yaşından büyükler giremez

Yaşı tutmadığı için partilerden eksik kalan genç arkadaşlara müjde. 18 yaş altına özel çadır partileri başlıyor. Coca-Cola sponsorluğunda gerçekleşen FG Matine'ler bugünden itibaren Park Orman'daki dev şeffaf dans çadırında. Mayıs sonuna kadar sürecek olan 'Coca- Cola presents FG Matinee' 12-18 yaş grubunu dans müziğinin öncüsü FG DJ'leri ile buluşturuyor. 18 yaş üstünün giremeyeceği Matinee'lerde sigara ve alkol satışı olmayacak. Saat 13.00'de başlayacak olan Matinee'de gençler, her hafta Tangun, Cure-Shot, Mr No Name, Hassan, Kiwi, Fucs, Macit, 7 Erhan gibi Dj'lerle 2500 kişilik çadırda saat 18.00'e kadar eğlenecekler. Bugün gerçekleşecek ilk FG Matinee'nin DJ'leri Hassan ve G-Point olacak. FG Matinee'lere giriş ücreti olarak 12 milyon TL alınıyor.


Yılın en iyi 'yeni' rock grubu diye anılan Reamonn 'Supergirl' isimli ilk single'ları ile başarılı bir çıkış yapmıştı. Olgun ve güçlü melodileri başarılı şarkı sözleriyle birleştiren grubun ikinci albümü Dream No.7 Türkiye'de de yayınlandı. İkinci single ise Falco hiti 'Jeanny'nin yeni yorumu. İkinci Reamonn albümü Dream No.7'dan da ünlü prodüktör Steve Lyon (The Cure, Depeche Mode, Paradise Lost, Paul McCartney) sorumlu. Haziran/Temmuz'da Lazio, İtalya'da kaydedilen albümde gitarın davulla, yaylılarla buluştuğu hem isyankar hem melodik Reamonn sound'u korunuyor. 60'lardaki görkem, 70'lerdeki neşe, 80'lerin enerjisi ve 90'ların modern ruhu Reamonn sound'unu oluşturuyor. www.reamonn.com

İngiliz pop müziğinin önde gelen gruplarından Pulp'ın on bir şarkıdan oluşan yeni albümü memleketimizde de piyasaya çıktı. 'We Love Life' adını taşıyan albümde Pulp'ın sıradışı müziği, Jarvis Cocker'ın büyüleyici sesi ve şarkı sözleri, yeni albümü sabırsızlıkla bekleyen Pulp dinleyicilerini kalbinden vuracak gibi görünüyor. Albümden çıkan ilk single ise 'Trees' adını taşıyor.

Aphex Twin albümleri yeniden Amerika'da. Geçtiğimiz günlerde uzun bir sessizliğin ardından yeni stüdyo albümü olan 'Drukqs'ı yayınlamıştı Aphex Twin. Şimdi de Amerika'dan gelen özel istek üzerine iki albümü yeniden basılıyor. 93 yılı albümü 'Selected Ambient Works 85-92' ve 1995'deki 'Classics' yeniden piyasaya sürülecek. PIAS tarafından yayınlanacak albümlerin orijinallerinden hiçbir farkı olmayacağı söyleniyor.

Madonna yeni albümünde Les Rythmes Digitales topluluğunun ön adamı Stuart Price ile birlikte çalışacak. İkilinin ilk bir araya gelişi Madonna'nın 'Drowned World Tour'unda gerçekleşmişti. O turnede Stuart Price klavye çalıyordu. Remiksler, konser için hazırlanan parçalar derken iş Ocak ayında Madonna'nın yeni stüdyo albümü için kayıtlara kadar geldi. Madonna'nın albümünde ayrıca daha önce 'Music'de de birlikte çalıştığı Fransız prodüktör Mirwais yine yer alıyor.


etkinlik takvimi


Club Filter'da yarın 00.00'dan sonra Deep Filtered Xperience gecesi yaşanacak. Gecede Mert Yücel, Barış Bıçakçı ve Göknil Gökmen çalacak. Büyükparmakkapı Sok. No: 8 Beyoğlu.


HAFTANIN LİSTESİ


Bu haftanın listesi FFM-Germany'den

Pascal Feos'a ait

1 Subsonic Progression Subsonic Progression

2 Pv Lab. com 1 4

3 Chris Liebing CLR 08

4 Conception Untitled (Asem Rmx)

5 Kırlian De Todas Partes

6 Z. Jouini İmplantat

7 Deetron Lorraine EP

8 Hardcell & J. Bacto Traveller

9 Heiko Laux Falling

10 Gaiden Point Blank
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!