Danıştay'ın katsayı kararına protesto

Güncelleme Tarihi:

Danıştayın katsayı kararına protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 13:59

Mazlum-Der ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Danıştayın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti.

YÖK'ün, 21 Temmuz 2009 tarihindeki genel kurulda yükseköğretime girişteki katsayı puanı uygulamasını kaldırmasının ardından, Danıştay 8. Dairesinin, İstanbul Barosunun başvurusu üzerine verdiği yürütmeyi durdurma kararı, Danıştay önünde protesto edildi.

Mazlum-Der ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrencilerden oluşan grup, bazı dövizler taşıdı.
Özgür Eğitim-Sen, Hak-İş ve bazı öğrencilerin kararı protesto eden konuşmalarının ardından yapılan ortak açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin, aldığı kararla YÖK'ün sorumluluğunda bulunan alana yetkisi dışında müdahale ettiği savunuldu.

Kararın hukuki değil, ideolojik olduğu öne sürülen açıklamada, “Halkının din ağırlıklı eğitim talebini karşısına alan oligarşik bürokrasi, sayıları yüzde 10'u bulmayan imam hatip okulları için getirdiği bu ideolojik düzenlemeyle tüm meslek liselerini de çemberine almıştır” görüşü ileri sürüldü.

Türkiye'de yargı bağımsızlığının önündeki en büyük engelin yargıçlar olduğu iddia edilen açıklamada, yetkililerden, Yükseköğretim Kanunu'nun değiştirilmesi için harekete geçmeleri istendi.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup üyeleri, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!