Danıştay'a saldırı davasında ilk duruşma sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Danıştaya saldırı davasında ilk duruşma sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 19:31

Danıştay 2. Dairesi üyeleri ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılarla ilgili davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Alparslan Arslan'ın “suç tarihinde ve halen akıl hastası olup olmadığına” ilişkin Numune Hastanesinden rapor alınmasına karar verdi.

Danıştay 2. Dairesi üyeleri ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılarla ilgili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, sanık Aykut Metin Şükre'nin “bireysel silah ticareti” suçundan hakkında ek iddianame hazırlanması için Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.
Tutuksuz yargılanan Ayhan Parlak ile Salih Kurter'i ise duruşmalardan vareste tutan mahkeme heyeti, sanık avukatlarının İstanbul Barosu avukatlarından Turgay Özdoğan ile Burhan Gür'ün tanık olarak dinlenilmesi taleplerini kabul etti. Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Arslan'ın suç tarihinde ve halen akıl hastası olup olmadığına ilişkin Numune Hastanesinden rapor alınması için yazı yazılmasına da kararlaştırdı. Duruşma, 21 Eylül 2006 tarihine ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!