Danıştay Başkanı Çörtoğlu, 13 Mayıs'ta emekli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Danıştay Başkanı Çörtoğlu, 13 Mayısta emekli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 16:52

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, 13 Mayıs Salı günü yaş haddinden emekliye ayrılacak.

Haberin Devamı

Çörtoğlu'ndan boşalacak Danıştay Başkanlığı için 1. Daire Başkanı Yılmaz Çimen, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç ve 7. Daire Başkanı Turgut Candan'ın aday olduğu öğrenildi.

Danıştay Başkanı seçilebilmek için 8 yıl Danıştay üyeliği yapmış olmak gerekiyor. Seçime katılmak isteyenler seçim gününden önce Danıştay Başkanlığına yazı ile başvurabilecekleri gibi toplantıda oylamaya başlanmadan önce sözlü olarak da istekte bulunabiliyor veya teklif edilebiliyor.

Danıştay Genel Kurulunda 87 üyenin katılımıyla yapılacak seçimlerde başkan seçilebilmek için salt çoğunluğun (en az 44 üyenin) oyunu almak gerekecek.

Gizli oyla gerçekleştirilecek seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılacak. Bu turdan da sonuç alınmazsa seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanacak. Danıştay'ın yeni başkanı yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl süreyle görev yapacak.

SUMRU ÇÖRTOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Sumru Çörtoğlu, 13 Mayıs 1943'te Tokat'ta doğdu.

Ankara Kız Lisesini bitirdikten sonra 1966 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olan Çörtoğlu, aynı yıl Danıştay Yardımcılığı unvanıyla göreve başladı.
Çörtoğlu, 14 Mayıs 1981'de tetkik hakimi oldu. Kıdemli tetkik hakimliği de yapan Çörtoğlu, 10 Eylül 1992'de Danıştay üyeliğine, 12 Şubat 2001'de 4. Daire Başkanlığı'na, 2 Mayıs 2006'da da Danıştay Başkanlığına seçildi.

Sumru Çörtoğlu, evli ve iki çocuk annesi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!