Danimarka, karikatür için özür dilemiyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarka, karikatür için özür dilemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 07:35

Danimarka, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin ülkede yayınlanan Jylland-Posten gazetesinde yer almasından dolayı özür dilemeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Libya'nın sözkonusu olaya tepki olarak başkent Kopenhag'daki Büyükelçiliği'ni kapatacağını duyurmasının ardından açıklamada bulunan Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, gazetenin Arapça ve Danimarkaca yayınlanan internet sitesinde yer alan karikatürlerin Müslümanlara hakaret amacını taşımadığını öne sürdü.
Danimarka'da bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ile ortak düzenlediği basın toplantısında konuya değinen Rasmussen, eylül ayında gazetede çıkan karikatürlerin ardından Danimarka hükümetinin tavrında bir değişiklik olmadığını ifade etti. Rasmussen, “Hükümet medyaya hiçbir şekilde etkide bulunamaz. Danimarka hükümeti ve Danimarka ulusu bağımsız medyanın yayınladıklarından sorumlu tutulamaz” diye konuştu.

Basın toplantısında konuya ilişkin kendisine soru yöneltilen Karzai ise “Başbakan Rasmussen Danimarka'nın bu konuda tavrını açıkladı. Bu bir Müslüman olarak benim için yeterince tatmin edici” diye konuştu.

Haberin Devamı

Danimarka'da yapılan kamuoyu araştırmalarının, halkın, hükümetin karikatürler hakkındaki tutumunu onayladığını gösterdiği bildirildi. Kamuoyu yoklamalarına göre, Danimarkalıların yüzde 79'luk kesiminin, hükümetin, karikatürler nedeniyle özür dilememesi gerektiğini düşündüğü, halkın yüzde 62'sinin ise gazetenin, sorun nedeniyle özür dilememesi gerektiği yönünde görüş belirttiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!