Danimarka, imamlarla ’uyum diyaloğu’nu kesti

Güncelleme Tarihi:

Danimarka, imamlarla ’uyum diyaloğu’nu kesti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 12:57

Danimarka, Hz. Muhammed karikatürlerinin gazetelerde yayımlanmasından sonra patlak veren protesto gösterilerinde ’imamların rolünü’ sorguluyor.

Haberin Devamı

İsveç TT haber ajansına göre, Danimarka Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj, olaylar sırasında yapıcı bir tutum sergilemedikleri iddiasıyla, bugüne dek ülkede görevli imamlarla sürdürdüğü ’uyum diyaloğu’na son verdi.
Bakan, bu tutumun gerekçesini açıklarken, ’yabancıların Danimarka’ya uyumunu kolaylaştırmak için, onların dini önderleri konumundaki imamlarla diyalog içinde olunmasına büyük önem verdiklerini, ancak imamların bugüne dek bu işlevlerini yerine getiremediklerini’ savundu.

’UYUM SÜRECİ YASALARINA KARŞI İLGİSİZLER’

Danimarka’da görev yapan imamların konumlarını mercek altına aldıklarını belirten Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj şöyle konuştu: "Karikatür krizi sürecinde imamlar yapıcı bir rol üstlenmedi. Yaptıkları açıklamalarda veya gidip geldikleri ülkelerinde görüş bildirdiklerinde abartılı ve Danimarka’yı şikayet edici görüşler öne sürdüler. Hükümetin yürürlüğe koyduğu uyum süreciyle ilgili yasalar konusunda da çok ilgisizler. Bugüne dek sürdürdüğümüz uyum süreci hiçbir olumlu sonuç vermedi. Bu bakımdan, kendileriyle sürdürdüğüm ’uyum diyaloğu’na, yararlı bulmadığım için son verdim. İmamlarla ilgili tutumumuzu yeniden gözden geçirmek zorundayız."

Haberin Devamı

İmamların, Hz. Muhammed’in karikatürleri nedeniyle gerçekleştirilen protesto gösterileri sırasındaki tutumları da gözden geçiriliyor. Yapılacak inceleme sonunda, olaylarda kışkırtıcılık yaptığı gözlenen imamların sözleşmeleri yenilenmeyecek. Camilere yeni imam kadroları atanması taleplerine de kısıtlama getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!