Damızlık ineklerde şap hastalığı tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Damızlık ineklerde şap hastalığı tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 17:42

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine 20 gün önce getirilen damızlık ineklerin altısında şap hastalığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Burada faaliyet gösteren bir kooperatif tarafından yaptırılan, ilçe merkezine 1,5 kilometre uzaklıktaki tesislere, yaklaşık 20 gün önce 300 damızlık inek getirildi.
İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılan kontrollerde, damızlık ineklerin 6 tanesinde şap hastalığı tespit edildi.

Hastalık nedeniyle bölge karantina altına alındı. İlçeye hayvan giriş ve çıkışı yasaklanırken, pazar günü yapılacak olan deve güreşi de iptal edildi.

İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 hayvanda şap hastalığı tespit edildiğini, iki tanesinde de hastalık şüphesi bulunduğunu söyledi.

Hastalıklı ve şüpheli hayvanlardan alınan kan örneklerinin, Ankara Etlik Veteriner Araştırma Endüstrisine gönderildiğini belirten Karaca, buradan gelecek rapor doğrultusunda hareket edileceğini bildirdi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan da olay nedeniyle çok üzüldüklerini, ilçe ekonomisi ve hayvan üreticisinin durumdan olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Kuzu ve oğlak satım dönemi olduğunu kaydeden Pehlivan, “Hastalığın tam da bu dönemde çıkması, ilçemiz açısından talihsizliktir. Bu bir sorumsuzluk örneğidir. Bu hayvanlar burada değil, geldiği çiftlikte kontrol edilmeliydi. Sorumluların mutlaka bulunması gerekir. Olayın duyulması ile birlikte yüzlerce hayvan üreticisi beni arayarak yaşayacakları sıkıntıyı dile getirdi. İlçemiz açısından çok kötü bir imaj olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!