Dalga dalga Ergenekon

Güncelleme Tarihi:

Dalga dalga Ergenekon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 00:32

1’inci Dalga: 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda 27 el bombası bulundu. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk de dahil 8 kişi tutuklandı.

2’nci Dalga: Emekli Binbaşı Fikret Emek’in annesine ait Eskişehir’deki evde 26 Haziran 2007’de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği ’Kanas’ ele geçirildi. Bu dagla da Emek de dahil, 6 kişi tutuklandı.

3’üncü Dalga: 21 Ocak 2008’de emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Sevgi Erenerol dahil 13 kişi tutuklandı.

4’üncü Dalga: 21 Şubat 2008’de İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde görevli Doç. Dr. Ümit Sayın ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses dahil 7 kişi tutuklandı.

5’inci Dalga: İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk dahil 13 kişi gözaltına alındı. Perinçek tutuklandı. Alemdaroğlu ve Selçuk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

6’ncı Dalga: Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay 1 Temmuz 2008’de gözaltına alındı. Emekli Orgeneral Eruygur ve Emekli Orgeneral Tolon tutuklandı, Aygün ve Balbay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

7’nci Dalga: Eski Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, ’Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu, sanatçı Nurseli İdiz ve 5 teğmen ile 1 askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 11 kişi 18 Eylül Perşembe günü gözaltına alındı. İdiz ve Soylu serbest bırakılırken, 4 teğmen ile 1 askeri okul öğrencisi tutuklandı.

8’inci Dalga: 23 Eylül 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan, Kanaltürk eski Haber Müdürü Adnan Bulut, İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski Ankara DGM Savcısı Emekli Albay Tanju Güvendiren, Kardiolog Doktor Mesut Özcan, Adli Sicil Memuru Mahir Akkar ve emekli polis memuru Hasan Kılıçarslan polis tarafından gözaltına alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!