Daiichi Sankyo, Türkiye ofisini açacak

Güncelleme Tarihi:

Daiichi Sankyo, Türkiye ofisini açacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 12:19

Japon ilaç firması Daiichi Sankyo, Türkiye ofisini açacak.

Daiichi Sankyo'dan yapılan yazılı açıklamada, Daiichi Sankyo İlaç Ticaret Ltd. adı altında faaliyet verecek olan firmanın merkezinin İstanbul olacağı ve Türkiye pazarına Evista (Raloxifen) osteoporoz ilacı ile gireceği bildirildi.
Açıklamada, Türkiye'deki yeni kurumun stratejik yönetiminin Japon ilaç firmasının Avrupa'daki merkezi Almanya'dan gerçekleşeceği, Münih merkez ofisinin, Türkiye ofisinin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi tüm büyük Batı Avrupa ilaç pazarlarının da merkezi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, firmanın kardiyoloji alanında orta vadede önemli derecede büyümeyi hedeflediği ifade edildi.
Daiichi Sankyo Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Reinhard Bauer de, konuya ilişkin değerlendirmesinde, küresel yaygınlıklarının artırılmasında Türkiye ilaç pazarına girmelerinin kendileri için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.
Bu şekilde 2015 yılına kadar Avrupa'daki lider ilaç firmaları arasında yer alma hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını ifade eden Bauer, çok uluslu bir çok ilaç firmasının Türkiye'de yer almasının Daiichi Sankyo'yu etkileyen önemli faktörlerden biri olduğunu ve Türkiye pazarındaki temsilinin gerekliliğini gösterdiğini kaydetti.
Verilen bilgiye göre, yenilikçi ilaçların araştırılması ve satışı ile ilgilenen bir ilaç firması olan Daiichi Sankyo, 2005 yılında, Daiichi ve Sankyo geleneksel Japon şirketlerinin birleşmesinden oluşuyor.

2007 yılında 5,5 milyar avro ciro elde eden şirketin merkezi Tokyo'da, Avrupa merkezi ise Münih'te bulunuyor.
Şu anda 11 Avrupa ülkesinde ofislere sahip olan Daiichi Sankyo, araştırma faaliyetlerinde kalp/dolaşım, hematoloji, diyabet, antibiyotik ve kanser alanlarına yoğunlaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!