Daha çook yanak okşanır

Güncelleme Tarihi:

Daha çook yanak okşanır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Barack Obama’nın sözde Ermeni soykırımına ilişkin konuşmasından sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın derin bir güven kaybıyla söylediği, "Türkiye el bebek gül bebek okşanacak, aldatılacak bir ülke değil" sözlerinin hiçbir değeri olmadığını savundu.

Bahçeli, dün grup toplantısında şunları söyledi:

Bu kafa ile gidilirse daha çook yanaklar okşanarak, sırtlar sıvazlanarak, tıpışlanarak, daha nice pozitif enerjiler yüklenerek milli meselelerde yeni hezimetler karşımıza çıkacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Obama’nın mesajının ardından ’katılmadığım yerler var’ dedi. Gül, Obama’nın bu mesajındaki hangi görüşlere katılıyor, hangilerini paylaşıyor, açıklamalı. Obama’nın tarihi gerçekleri bilmediğini iddia ediyorsunuz, o halde Obama’yı İstanbul’da gezdireceğinize, Iğdır’da Ermenilerce katledilenler anısına yapılan anıtı ve toplu katliamların acılarını gösteren müzeyi gezdirseydiniz. Obama’nın yanında belki siz de acı gerçeklerle uyanırdınız.

Başbakan, diktatörlük heveslerini tatmin etmeye, kendi vicdanını temizlemeye çalışıyor. Azerbaycanlı bayan milletvekillerini ’yalan-yanlış konuşarak ortalığı karıştıran fitne unsurları’ olarak suçlayan bu kafa yapısı sağlıklı değil. Başbakan, suçluluğun telaşı içinde herkese çatıyor. Erdoğan, terbiye ve hakkaniyetin Türk kültürünün ve üslubunun temeli olduğunu hatırlamalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!