Dağın adı Avatar oldu

Güncelleme Tarihi:

Dağın adı Avatar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 15:03

Çin'in güneyindeki Hunan eyaletinin Cangciacie şehrinde bir dağa, uçan dağları ve üç boyutlu animasyonlarıyla dünyada izlenme rekorları kıran "Avatar" filminin ismi verildi.

Haberin Devamı

"Avatar"ın ulaştığı şöhreti nakde çevirmek isteyen eyalet yönetimi, resmi internet sayfalarında, Cangciacie'deki "Güneyin Gökyüzü Sütunu" adlı dağın adının "Avatar Hallelujah Dağı" olarak değiştirildiğini duyurdu.

Eyalet yönetimi, "Avatar" filminde uçan "Hallelujah Dağları"nın ilham kaynağının "Güneyin Gökyüzü Sütunları" dağı olduğunu ve 2008 yılında eyalete gelen bir Hollywood fotoğrafçısının bölgede birçok resim çektiğini aktardı.

İnternet sitesinde, fotoğrafçının çektiği karelerin "Hallelujah Dağları" dahil, "Avatar" filminin ana unsurlarını oluşturduğu da belirtiliyor.

"Pandora uzak, ancak Cangciacie yakın" ifadesinin kullanıldığı resmi internet sitesinde, "Avatar'daki Hallelujah Dağları'nı görmeye ve gerçek Pandora'yı keşfetmeye hoş geldiniz" ibareleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, turist çekmek için faaliyete geçen Çin seyahat şirketleri ise müşterilerini davet ettiği internet sitelerinde, "Avatar-Pandora'ya büyülü seyahat" ve "Avatar'ın uçan dağına mucizevi seyahat" gibi sloganları kullanmaya başladı.

Yönetmenliğini James Cameron'un yaptığı, üç boyutlu olarak da izlenebilen bilim kurgu filmi "Avatar", tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de gişe rekorları kırdı ve ülkede 698 milyon yüen (yaklaşık 152 milyon 273 bin TL) gişe hasılatıyla kendisiyle yarışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!