Çürük raporu almış

Güncelleme Tarihi:

Çürük raporu almış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gözaltındaki Sedat Peker'in Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden 1995 yılında aldığı askerlik yapamayacağına dair rapor incelemeye alındı. Raporda yazan, ‘‘Sinirsel hastalığı yüzünden askerliğe uygun değildir’’ ibaresinin araştırıldığını belirten üst düzey bir emniyet yetkilisi, ‘‘Alınan rapor gerçek, ancak hastalığının tam adı belirtilmemiş. Bunu araştırıyoruz. Rapor illegal yollarla alınmış olabilir’’ dedi. Peker'in askerliğe elverişsiz raporunu hileyle aldığını öne süren bir başka yetkili ise ‘‘Kendisi yeniden tam teşekküllü bir hastaneye gönderilerek, sağlık taramasından geçirilecek. Kendisi yeniden askere çağrılacak’’ dedi. Aynı yetkili, ‘‘Kendisi sapasağlam bir yapıya sahip. Bu raporu verenler hakkında da soruşturma açılması gerekir’’ diye konuştu.

İstanbul polisi, önceki gece özel uçakla Romanya'dan gelerek teslim olan 28 yaşındaki kabadayı Sedat Peker'in çetesine darbe vurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Organize Suç Bürosu ekipleri, dün sabaha kadar sürdürdükleri operasyonlarda Sedat Peker'in 15 adamını gözaltına aldılar.

ÇAKICI'YA BENZEMEM

Organize Suç Bürosu'nda gözleri bağlı olarak sorgulanan Sedat Peker'in, ‘‘Beni Alaattin Çakıcı'yla kıyaslamayın. Ben onun gibi kimsenin öldürülmesi için talimat vermedim’’ dediği öğrenildi. Asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, Asayiş Şube Müdür Yardımcıları Mehmet Selvi, Adil Serdar Saçan ve Organize Suç Büro Amiri Metin Ören'den oluşan bir ekip tarafından, sabah 04.00'te sorgulanmaya başlanan Sedat Peker için, DGM Cumhuriyet Savcılığı'ndan 4 gün ek gözaltı süresi alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!