Cüppeli hocadan takva savunması

Güncelleme Tarihi:

Cüppeli hocadan takva savunması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 15:50

Cüppeli hoca önce kadınlar arasında yüzmenin haram olduğunu söylemiş daha sonra Malta'da bikinili kadınlar arasında yüzerken görüntüleri ortaya çıkmıştı. Cüppeli hoca, bu görüntülerin ardından yanlış yaptığını kabul etti.

Haberin Devamı

Cüppeli Ahmet Ünlü hoca Beykoz Acar Kent'teki lüks villasında Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Cüppeli hoca, Malta'da denizde yaptıklarının haram olmadığını ama Mahmut Hoca'nın takva ekolüne göre, yaptığının yanlış olduğunu kabul etti.

Cüppeli Hoca Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin "Sizin gibi bir insan bu takva hatasını nasıl yaptı" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu hata benim yumuşak yüzlü olmamdan kaynaklanıyor. Benim kayınbiraderim namaz kılmaz kız kardeşim açıktır. Bunlara 'Neden namaz kılmıyorsun' veya 'Neden açık geziyorsun' şeklinde bir zorlama ve baskı uygulayamam, tavsiyelerde bulunurum. Bizim cemaatin ekolü, yabancı bir kadınla aynı mekanda bulunulduğu zaman hemen tepki koymaktır, ama ben bunu yapamıyorum. Takvaya göre, bu kızı çıkarmam veya benim hemen dışarı çıkmam

  TAKVA NEDİR

Korkma, sakınma, Allah korkusuyla günahtan kaçınma, Allah'ın emir ve yasaklarına uymakta titizlik gösterme.

gerekiyordu. Ancak ben bu adamı tanıdığımda o kız 3 yaşında idi. Malta'da da 9-10 yaşlarındaydı, yani büluğa ermemişti. Yine de benim onu dışarı çıkarmam veya benim çıkmam gerekiyordu."

Haberin Devamı

Lüks villayı alacak parayı nereden buldunuz sorusuna ise babasından kalan evi sattığını ve bununla eşine kalan mirasları birleştirdiği yanıtını verdi. Ünlü, evin içini de kayınpederi ve kayınbiraderinin döşediğini iddia etti.

Anadolu'da Vakit'in bu paralar cemaatten gelmiş olabilir mi sorusuna ise "Kesinlikle yok. O zaten haramdır" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!