Cunda Adası'nda hediyelik eşya çarşısındaki yangın

Güncelleme Tarihi:

Cunda Adasında hediyelik eşya çarşısındaki yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 12:10

Ayvalık ilçesinde, Cunda (Alibey) Adası'ndaki hediyelik eşya çarşısında dün akşam çıkan ve yaklaşık bir saatte söndürülen yangın nedeniyle 60 civarında prefabrike iş yerinin zarar gördüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Cunda Sahil Çarşısı'ndaki yangınla ilgili polis ve belediye ekiplerince hasar tespit çalışması yapıldı. Çarşıda, demir profil ve ahşap malzemelerden oluşturulan 60 civarında prefabrike iş yeri ile içlerindeki hediyelik eşyaların zarar gördüğü tespit edildi.
Olay yerine gelerek yanmayan eşyalarını toplayan iş yeri sahiplerinden bazılarının, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İş yeri sahiplerinden Bayram Ali Alganer, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yaz sezonu için yeni aldığı malları da bulunan dükkanının yanmasıyla büyük zarara uğradığını bildirdi. Yangının çıkış nedeninin bilinmediğini ifade eden Alganer, "Kimisi tüpten, kimisi elektrik kontağından diyor. Ne olduğu, tespit çalışmalarından sonra ortaya çıkacak" dedi.
Başka bir iş yerinin sahibi Şenay Taşkın ise olayı internetten öğrendiğini ve hemen İzmir'den Ayvalık'a geldiğini anlattı. Dükkanında fazla hasar bulunmadığı bilgisini veren Taşkın, "Diğer arkadaşlarımın büyük zararı var. Ayvalık'a büyük geçmiş olsun. Umarım tekrar böyle bir olay yaşamayız" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!