"Cumhuriyet'in ilk yıllarından portreler"

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin ilk yıllarından portreler
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 30, 2003 17:21

Topkapı Sarayı Müzesi'nin Cumhuriyet'in 80. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği ''Cumhuriyet'in İlk Yıllarından Portreler'' sergisi, açıldı. Müzenin Has Ahırlar Binası'ndaki sergide, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde doğmuş ve Cumhuriyet döneminin ilk 50 yılında yaşamış devlet adamı, bilim adamı, işadamı, ressam, müzisyen, yazar ve şairlerin portreleri yeralıyor.

Haberin Devamı

Sergide, 48'i Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonuna ait, 58 eser sanatseverlere sunuluyor. Diğer eserler  Sakıp Sabancı Müzesi ve İş Bankası koleksiyonundan derlendi.

Sergide, Ä°brahim Çallı ve Feyhaman Duran imzalı Mustafa Kemal Atatürk portreleri dikkat çekerken, aralarında Ä°smet Ä°nönü, Fethi Okyar, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Talat PaÅŸa, Refet Bele, Enver PaÅŸa, Celal Bayar, Refik Saydam, Recep Peker, Hasan Ali Yücel, Osman Hamdi Bey, Bedri Rahmi EyüboÄŸlu, Tevfik Fikret, Namık Kemal ve Vehbi Koç'un da bulunduÄŸu ünlü isimlerin portreleri yer alıyor.Â

Yağlıboya, pastel ve karakalem gibi tekniklerle yapılmış  resimlerde, son Halife Abdülmecid, İbrahim Çallı, Halil Paşa, Nazmi Ziya Güran, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eşref Üren, Sabri Berkel, W. Kraus, F. Vinorf gibi ressamların imzası bulunuyor. Sergi, 30 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!