'Cumhuriyet yaşatılmalı'

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet yaşatılmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 17:16

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı, okurlarının ‘Aydınlanmanın Bilgesi’ adını verdiği İlhan Selçuk, dün yaşama veda etti. Selçuk’un vefatı üzerine Cumhuriyet Gazetesi’ne taziye ziyareti ve mesajı yağdı. Cumhurbaşkanı Gül, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile bir çok kişi ve kurum üzüntülerini farklı cümlelerle diye getirdi:

Haberin Devamı

SELÇUK HASTANEYE KALDIRILMADAN ÖNCE BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ / WEB TV

İLHAN SELÇUK İÇİN ANI DEFTERİ / Foto Galeri

SEVENLERİ HASTANEYE AKIN ETTİ / Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un ölümü nedeniyle gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Selçuk'un vefatı nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yıldız'a telgraf göndererek, üzüntülerini bildirdi ve başsağlığı dileklerini iletti.

"O YÜREKLİ BİR DEVRİMCİYDi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un vefatı nedeniyle, gazeteye taziye ziyaretinde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk’un Cumhuriyet Gazetisi'ndeki çalışma odasında kız kardeşi Ülfet Ertel ile Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’a başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Saat 12.15 sıralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ile İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ile birlikte gelen Kemal Kılıçdaroğlu, taziye defterine de “O, yürekli, ideallerinden ödün vermeyen devrimciydi. İşkenceler O’nu hiç yıldırmadı. O’nu gelecekte de saygıyla anacağız” diye yazdı. İlhan Selçuk için başsağlığı dilemek isteyen okurlar bugün de Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi'ne akın etti. Okurlar, girişteki taziye defterine duygu ve düşüncelerini aktardı.

"ÖNEMLİ BİN KALEMİ KAYBETTİK"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un ölümü nedeniyle gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

TBMM İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Şahin'in telgrafı şöyle:“Türk basının önemli kalemlerinden, gazetenizin imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Gazetecilik mesleğine çok önemli katkılarında bulunan Sayın İlhan Selçuk'un vefatı, Türk basını için önemli bir kayıptır. Mesleğinde çok saygın bir yeri olan merhum Selçuk'un hatırasının yaşatılacağına inanıyorum. İlhan Selçuk'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanları başta olmak üzere tüm basın camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı

CUMHURİYET İLHAN BEY'DEN SONRA DA YAŞAMALI

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, dün hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk için Cumhuriyet Gazetesi’ne gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin ile birlikte saat 15.00 sıralarında gazetenin Şişli’deki genel merkezine gelen Aydın Doğan, İlhan Selçuk’un ofisinde, İlhan Selçuk’un kız kardeşi Ülfet Ertel, Cumhuriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarıyla görüşerek başsağlığı diledi.

Aydın Doğan, ziyaretin ardından İlhan Selçuk için açılan anı defterini imzaladı. Gazete binasından ayrılırken bir açıklama yapan Aydın Doğan, “Evvela Allah rahmet eylesin. Değerli bir düşünce ve fikir adamıydı. Çok iyi bir yazardı kendisi. Takip ettiğim ve okuduğum bir yazardı. Benim basın dostumdu. Yeri kolay kolay doldurulamaz. Cumhuriyet Gazetesi, İlhan Bey’den sonra da yaşamalı, yaşatılmalı” dedi.

Haberin Devamı

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DAMGA VURDU"

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un ölümünden derin üzüntü duyduklarını bildirdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:“Örgütlü olduğumuz Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi. Gazeteci, yazar ve düşünür kimliğiyle Türk basın tarihinin yanı sıra demokrasi ve aydınlanma mücadelesine damgasını vuran, yön veren, büyük katkı sağlayan İlhan Selçuk, yaşamının son anına kadar işkence, gözaltı, tutukluluk ve yargılanma tehditleri altında kalemiyle ve düşünceleriyle bu katkısını sürdürdü.

Haberin Devamı

Ölümünden dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü tüm meslektaşlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına, dostlarına sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.”

 

"TÜRKİYE ADAM GİBİ ADAMI KAYBETTİ"

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un ölümü ile Türkiye'nin “adam gibi bir adamını” kaybettiğini bildirdi.

Osman Pamukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Selçuk'un ölümünden üzüntü duyduğunu belirtti. Pamukoğlu, şunları kaydetti:“Türkiye Cumhuriyeti bugün, cumhuriyetin değişmez temel ilkelerinin korunması adına bir ömür vazgeçmeden mücadele veren, cesur, azimli, adam gibi bir adamını kaybetmiştir. Hayatı boyunca demokrasi ve aydınlanma adına fikir ve düşüncelerinden taviz vermeyen Sayın İlhan Selçuk'a rahmet, ailesine, Cumhuriyet okurlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı dilerim.”

Haberin Devamı


"HEP ÖRNEK OLDU"


Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Vakfı(TOBAV) Genel Başkanı Tamer Levent, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un Türkiye Cumhuriyeti'nin “İlhan Abisi” olduğunu ifade ederek, vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Levent yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk’un Cumhuriyet ve demokrasi kültürünün korunmasında, gelişmesi doğrultusunda kuşaklara hep örnek olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!