Cumhuriyet Resepsiyonu'na türbanlılar gelince komutanlar ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Resepsiyonuna türbanlılar gelince komutanlar ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 13:11

GAZİANTEP'te Valilik tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'na, aralarında merkez Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can'ın eşi Belgin Can'ın da bulunduğu bazı türbanlı davetlilerin katıldığını fark eden İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan ile diğer tüm subaylar eşleriyle birlikte salonu terk etti.

Haberin Devamı

Kentteki Grand Otel'de dün akşam gerçekleştirilen resepsiyona Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, metropol ilçe belediye başkanları ve 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan üst rütbeli subaylar, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli, eşleriyle birlikte katıldı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile eşi Ayşe Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey ile eşi Derya Güzelbey'in kapıda karşıladığı davetliler, daha sonra resepsiyonun verildiği salona geçti. Resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Kamçı, “Bu bayram biraz yaslı bir bayram oldu. İnşallah böyle olumsuzlukları bir daha yaşamayacağız. Bu nedenle Cumhuriyet etkinliğimizin eğlence kısmını iptal ettik. Bu yılki kutlamalarda havai fişek gösterileri ve müziğe yer vermedik” dedi.

Haberin Devamı

Resepsiyona, aralarında Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can'ın eşi Belgin Can'ın da bulunduğu bazı türbanlı davetlilerin katıldığını fark eden komutanlar, eşleriyle birlikte tek tek salonu terk etti. İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan ile diğer tüm subaylar, böylece resepsiyonun 20'nci dakikasında salondan ayrılmış oldu. Bu dakikadan sonra resepsiyonda tek bir subay kalmadı.

Vali Süleyman Kamçı, basın mensuplarının askerlerin salonu terk etmesi ile ilgili sorusu üzerine, “Öyle bir şey mi var? Haberim yok” demekle yetindi. Yaklaşık 2 saat süren resepsiyon, Türk bayrağı şeklinde hazırlanan pastanın kesilmesiyle son buldu.

Adana'daki resepsiyona ise emekli subay olan AKP İl Başkanı Mustafa Attaroğlu eşsiz katılıp, kısa süre sonra ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!