Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adres bilgisi değişti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Sarayının adres bilgisi değişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 00:20

ATATÜRK Orman Çiftliği arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın adres bilgisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak değişti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesindeki adres “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara” olarak yenilendi. Çankaya Köşkü’nden taşınmasının ardından Saray’ın iletişim adresi “Cumhurbaşkanlığı Sarayı 06560 Beştepe” olarak kullanılıyordu. Saray’ın iletişim adresinin, Beştepe Millet Camisi’nin cuma günü yapılan açılışından sonra değişmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ocak ayında Saray’ın külliye olacağını açıklamıştı. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı, şu anda saray ama kısa bir süre sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Niye külliye olacak? Çünkü hemen yanımızda bir kongre merkezi inşa ediliyor. Kongre merkezinin hemen arka tarafında bölgede şöyle büyük bir cuma camisi yok, bir cami inşa ediyoruz. Kongre merkezinin sağ tarafında çok amaçlı 2 bin kişinin katılacağı bir toplantıyı aynı anda yapabileceğiz” demişti. 5 milyon ciltlik bir de kütüphane kuracaklarını söyleyen Erdoğan, “Ondan sonra dev bir açılışla burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar” açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayının adres bilgisi değişti

BAKMADAN GEÇME!