Cumhurbaşkanlığı forsuyla geldi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı forsuyla geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 23:10

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 11.20’de Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan araçla kongrenin yapıldığı Ankara Arena’ya geldi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım ile birlikte AK Parti’ye ait bir otobüsün üzerinde salonun dışındaki vatandaşları selamlayan Erdoğan daha sonra ‘15 Temmuz Demokrasi’ marşı eşliğinde salona girdi. Erdoğan ve Yıldırım eşleriyle birlikte salonun ortasındaki platformda partililere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. Bu sırada salonda Erdoğan’ın seslendirdiği “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şiiri okundu ve sözleri Erdoğan’a uyarlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi şarkısı ‘Dombıra’ çalındı. Kongrede ilk kez “Kararlıyız sevdalıyız ilk günkü gibi” şarkısı dinletildi.

Kongre salonuna çıkan yollar kilometrelerce öteden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı. Partililer salona 7 arama noktasından geçerek alındı. Polis helikopterleri ve salon çevresindeki “Ejder” adı verilen zırhlı askeri araçlar kuş uçurtmadı. İlk kez caddelere x-ray cihazları kuruldu. Çakmak, kalem, bozuk para, deodorant gibi maddelerle salona girilemedi. 

Haberin Devamı

‘REKLAM BİTTİ’PANKARTI KALDIRILDI

Salonda Atatürk, Erdoğan ve Yıldırım fotoğrafları, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağıyla yan yana asıldı. ‘Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek’ ve ‘Yürüyeceksin gençler yürüyecek arkandan’ yazılı pankartlar açıldı.

Adıyaman Gençlik Kolları’nın açtığı “Reklamlar bitti. Diriliş devam ediyor” pankartı Erdoğan ve Yıldırım’ın salona girişinden önce kaldırıldı.

TARKAN, BARIŞ MANÇO VE AŞIK VEYSEL

‘Yeni Atlım Dönemi’ sloganı ile toplanan kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüleri Âşık Veysel’in ‘Gidiyorum gündüz gece’ şarkısı eşliğinde yayınlandı. Âşık Veysel, Tarkan ve Barış Manço’nun söylediği aynı şarkı ile yayınlanan klip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Yetişmek için menzile gidiyorum gündüz gece’ sözleriyle bitti.

Şehit yakınları ve gazilerin de davet edildiği kongreye 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de katıldı. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un fotoğrafının olduğu ‘Vatan size minnettar’ ile ‘Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet’ yazılı pankart asıldı.

Tribünlerde renkli görüntüler dikkat çekti. Bir partili Osmanlı’nın son dönem kıyafetleriyle, birçok partili de feslerle kongrede yerini aldı.

Haberin Devamı

Açılışını Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yaptığı kongreyi, divan başkanlığına seçilen Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yönetti. HDP’nin davet edilmediği kongreye CHP de temsilci göndermedi. Diplomatik misyondan davetlilerin de bulunduğu salonda ABD Büyükelçiliği’nden ‘ateşe’ düzeyinde katılım oldu.

Kongreye katılmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajı okundu. Kongreye eski Başbakan Ahmet Davut-oğlu ile eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Davutoğlu ve Arınç, kongreyi eski Meclis Başkanları Cemil Çiçek ve Köksal Toptan’la ön sıradan izledi.  

GENEL BAŞKANSIFATIYLA TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti Genel Başkanı” seçilmesinin ardından teşekkür konuşmasında şunları söyledi:“Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır. Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Önce 2019’da kadar ardından da 2023’e kadar yapacağımız çalışmaların hepsini takvime bağlamış durumdayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!