'Cumhurbaşkanı ve Başbakan gelirse memnun olurum'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı ve Başbakan gelirse memnun olurum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 23:41

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılıp vatandaşları dinlemesinden memnun olacağını belirterek, “Saray’ın dışında bakmak lazım adalet var mıdır, yok mudur diye” dedi. Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciyle sohbetinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAHÇELİ SÖZCÜ GİBİ
“Bu yürüyüşe normalde adalet olmadığına inanan bütün siyasi partilerin destek vermesi gerekiyor. Gelip yürümesi değil ama ‘bu ülkede adalet açısından sorun var, dolayısıyla bunun toplumun gündemine getirilmesini saygıyla karşılıyoruz’ demelerini beklerim. Bahçeli’den de aynı açıklamaları beklerim, ama o bizi suçlayan açıklamalar yapıyor. Canı sağolsun, istediği kadar suçlayabilir. Maalesef hükümet sözcülüğüne soyunmuş gibi son zamanlarda. Hükümetten bile bu kadar eleştiri yok.

Onların beklentileri şuydu: ‘Nasıl olsa yürüyemezler, ikinci gün dökülürler.’ Şunu gördüler, bırakın dökülmeyi, giderek artan bir kitle var. Toplumun her kesiminden buraya geliyorlar. Çocuğu hapiste olan baba da var, Ergenekon, Balyoz mağdurları ve sivil toplum örgütleri de var. Adalet isteyen her kesim, bu yürüyüşte kendisini buluyor. Bizim seslendirmemizden de cesaret alarak yürüyorlar.

BİZE DUA ETSİNLER
Osman Kaçmaz gelmişti, Antalya’dan. Bir hâkim adalet için yürüyor. Emekli bir hâkimin adalet için yürümesi ne demektir?

Bu kadar insan baskı altındaysa, toplum bu kadar baskı altındaysa bir yerde patlayacak. Oturup kalksınlar bize dua etsinler, bu yürüyüşle aslında toplumun büyük ölçüde gazını da alıyoruz, insanlar enerjilerini burada boşaltıyorlar. Nefes alamaz hale geldi Türkiye.

20 Temmuz’da bu ülkede bir sivil darbe oldu. Darbenin lideri belli. Çıkan OHAL kararnameleri, her şeyi yapıyorlar, Anayasa Mahkemesi karar veremiyor, eski kararında bile direnemiyor. Diğer mahkemelere bakıyorsunuz tamamı siyasi iktidarın kontrolünde nasıl istiyorlarsa öyle karar veriyor.

(Enis Berberoğlu’nun tutuklanması) Bardağı taşıran son damla. 15 Temmuz darbesinin Türkiye’ye getirdiği çok farklı bir tablo vardı. Herkes karşıydı, 20 Temmuz oldu farklı bir şey çıktı ortaya. Uzlaşma alanı tamamen yok oldu. ‘Ben bildiğimi yaparım, bildiğimi okurum’ diye bir yapı çıktı ortaya. Mahkemelerin üzerine baskı kuruldu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan gelirse memnun olurum


‘ADALET YOK’ DERLER
(Başbakan ve Cumhurbaşkanı) Gelirlerse, yürüyüşümüze katılırlarsa ve vatandaşları dinlerlerse memnun olurum. Sarayın dışında bakmak lazım adalet var mıdır, yok mudur diye. Pembe gözlüklerle dünyaya bakmaya gerek yok ki! Herhangi bir vatandaşa sorsunlar, üstelik sordukları kişi de AKP’ye oy veren vatandaş olsun, ‘adalet yoktur’ diyecekler.”

'PATATES, PİLAV, MAKARNA YİYORUM'
Sağlığım iyi, çok şükür. Cihangir İslam ve Metin Lütfi Baydar sağlığımla ilgileniyor. Her yürüyüşten sonra hangi hareketi yapmam gerektiğini söylüyorlar, onlara uyuyorum, beslenmem konusunda da onların hazırladıkları listeler var, o listelere uygun davranıyorum, şimdilik bir sorun yok. Patates, makarna, pilav ve et ağırlıklı besleniyorum.

MALTEPE'DE MİTİNG YAPACAĞIZ
Adalet arayışı devam edecek. Mitingler de yapılabilir başka şeyler de. Adalet arayışını kararlılıkla, inançla sürdürmemiz gerek. Maltepe sembolik yer mitingimizi yapacağız herkes evine gidecek. Muhalefetimizi yükselterek sürdüreceğiz. / Rifat BAŞARAN / BOLU


SEKİZİNCİ GÜNDE 21 KİLOMETRE
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün 21 kilometre yürüdü. Parkurun 16. kilometresinde 2.5 saat mola veren Kılıçdaroğlu, karavanında dinlendi. Kılıçdaroğlu, ardından yürüyüşüne, “Bugün hava çok güzel” sözleriyle başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gerede’yi geçerken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yol kenarından bir vatandaş, “Yorulduk ama değdi sayın Başkanım” diye seslenince Kılıçdaroğlu, “Yorulmak yasak. Yolumuz uzun. Hep beraber kazanacağız” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Gerede girişinde ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılanların çemberine alındı.

Şırnak’ta şehit olan kardeşi Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da yürüyüşe katıldı. Açlık grevlerinde 107. güne ulaşan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğraflarının basılı olduğu tişörtleri giyenler ‘Nuriye ve Semih yalnız değildir’ dövizleri taşıdı. Dünkü yürüyüşe çoğu Barış Bildirisi’ne imza atan ve KHK ile ihraç edilen 30’u aşkın akademisyen de katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun öğleden sonraki yürüyüşüne yazar Eşber Yağmurdereli, sanatçı Suavi’nin yanı sıra müzik grubu Kardeş Türküler de katıldı. Kılıçdaroğlu, yürüyüşü kamp yapılacak Ibrıcak köyü mevkisinde tamamladı. / Gamze KOLCU / BOLU

BAKMADAN GEÇME!