Cumhurbaşkanı Gül'e Ahlat'ta Köşk teklifi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Güle Ahlatta Köşk teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 14:16

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, Ahlat'ta köşk yapmayı düşünüyoruz ve bu düşünceyi kendisine teklif edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ayın 15'inde Cumhurbaşkanı Gül'ün Ahlat'taki tarihi eserleri himayesine alması konusunda, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenecek olan toplantıda, Ahlat'ta köşk yapılması için teklifte bulunacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanın, teklifi kabul etmesi halinde çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
“Arsa bilgilerini hazırladık. İki arsamız var. Biri Van Gölü'nün kıyısında, diğer arsamız ise tepe bir yer. Biz teklifimizi yapacağız. Böyle bir şey düşünüyoruz. Biz Cumhurbaşkanımız gelip kalmasını ve çalışmalarını burada yürütmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaz aylarında çalışmalarını Ahlat'ta yürütmesi için kendisine bir köşk yapmayı istiyoruz. Teklifimiz kabul edilirse bölgeye büyük bir katkısının olacağına inanıyorum. Bu konuda Ahlat Belediyesi gerekli çalışmaları sürdürüyor.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığında 15 Aralıkta yapılacak olan toplantıda Ahlat'taki ve bölgedeki çalışmaların değerlendirileceğini belirten Yılmaz, toplantıya, Tarım, Kültür, Ulaştırma Bakanları, Vakıflar Genel Müdürü, Valiler ve Ahlat Belediye Başkanının katılacağını kaydetti.

Yılmaz, “Bölgedeki çalışmaların değerlendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığında bir toplantı planlandı. Toplantıda, Ahlat'ta ve çevre illerde yapılacak olan çalışmalar değerlendirilecek. Ahlat'ta önceki yıllarda Meclis Araştırma Komisyonunun hazırladığı raporu da değerlendireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!