Cumhurbaşkanı Gül'den noel mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülden noel mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 14:39

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hristiyan vatandaşların ve tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutlayarak, “Camilerin, kiliselerin ve havraların yan yana varlıklarını ahenk içinde sürdürdükleri, birçok inanışa ev sahipliği yapan Anadolu toprakları, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları dostluk, kardeşlik, içten sevgi ve birlik hisleri etrafında kaynaştırmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Noel Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Hristiyan vatandaşların ve tüm Hristiyan aleminin bugünden itibaren Noel Bayramı'nı idrak edeceklerini hatırlatan Gül, “Bu vesileyle, Hristiyanlığın tüm geleneklerinden vatandaşlarımızın Noel Bayramlarını en samimi duygularımla kutluyor, mutluluk, huzur, esenlik ve başarı temennilerimi ifade ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
“Camilerin, kiliselerin ve havraların yan yana varlıklarını ahenk içinde sürdürdükleri, birçok inanışa ev sahipliği yapan Anadolu toprakları, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları dostluk, kardeşlik, içten sevgi ve birlik hisleri etrafında kaynaştırmıştır.

Tüm vatandaşlarımız, tarihin en güç dönemlerinde dahi barış, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayış gibi ilke ve değerleri daima yücelten milletimizin eşit ve şerefli fertleridir. Millet hayatının her türlü tecellisinde, hak ve ödevlerde, nimet ve külfetlerde ortak olmuşlardır.

Bu düşüncelerle, Noel Bayramı'nın temsil ettiği sevinç ve kardeşliği Hristiyanlığın tüm geleneklerine mensup vatandaşlarımızla paylaşıyor, mutluluk, huzur, esenlik ve başarı temennilerimi yineliyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!