Cumhurbaşkanı Gül'den Malazgirt mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülden Malazgirt mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 10:48

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milletin, hoşgörü, barış ve dayanışmayı tarihinin her döneminde ilke edindiğini, farklı inanç ve kültürlerin uyum içinde bir arada yaşamasına imkan tanıdığını, birlik ve beraberliğinden hiçbir dönemde ödün vermediğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin bu sağlam temeller üzerine kurulduğunu; Türkiye Cumhuriyeti'nin milletin sağduyusunun ve tarihten gelen engin tecrübesinin eşsiz bir eseri” olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anadolu'nun Türklere ebedi yurt olmasının kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 938. yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Malazgirt Zaferi'nin, dünya tarihi için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Milletin azmi ve kahramanlığıyla, Sultan Alparslan'ın askeri dehasının yanı sıra zafere uzanan yolda sergilediği adalet ve hoşgörüyle şanlı tarihimizdeki yerini almıştır” dedi.

Gül, mesajında şunları kaydetti:
“Türk milleti, yurt edindiği Anadolu topraklarında, kurduğu devletler, yetiştirdiği devlet adamları, güçlü toplumsal yapısı ile büyük bir medeniyet kurmuş, eşsiz bir kültür ve tarih mirası oluşturmuştur.
Milletimiz, hoşgörü, barış ve dayanışmayı tarihinin her döneminde ilke edinmiş, farklı inanç ve kültürlerin uyum içinde bir arada yaşamasına imkan tanımış, birlik ve beraberliğinden hiçbir dönemde ödün vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, bu sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sağduyusunun ve tarihten gelen engin tecrübesinin eşsiz bir eseridir.

Haberin Devamı

Türk milletinin tarihinden aldığı güç ve güven, bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, birlikte yaşama iradesi, vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağının en büyük güvencesidir. Bizler de bu mirasa sahip çıkacak, bizi biz yapan değerlerimizi koruyacak, gelecek nesillere bu ışığı aktaracak, yaşanan zorlukları unutmadan, ülkemizi daha da güçlendirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.
Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!