Cumhurbaşkanı Gül Üsküp'te

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül Üsküpte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 18:35

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üsküp'te, Eski Çarşı'yı gezdi, Hatuncuk Camii'nin açılışını yaptı ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği rezidansının temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski'nin onuruna verdiği öğle yemeğine katıldıktan sonra Üsküp'ün merkezindeki Eski Çarşı'yı gezdi.
Alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, halk oyunları gösterisi yapan çocukları sevdi ve davul-zurna çalanlara bahşiş verdi.
Soydaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, çarşı ziyaretinin ardından Hatuncuk Camii'nin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, Osmanlı Dönemi'nden kalan ve Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan caminin bulunduğu yerde kendisini sevgi gösterileriyle karşılayan soydaşlara, “Evladı Fatihanlar” diye seslendi.
Üsküp'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, soydaşlarla beraber olunca Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkilerin ne kadar samimi ve dostane olduğunu gördüğünü söyledi. Türkiye'den selam getirdiğini de belirten Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin en iyi vesilesinin soydaşlar olduğunu kaydetti. Türk varlığını devam ettirmelerinden dolayı soydaşlarla büyük gurur duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Camiler ve kültürel miras size emanet” dedi.
Birlik, beraberlik içinde hareket etmeleri çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya'nın Türklerin kimlik, kültür ve dinlerine büyük saygı gösterdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, soydaşların Makedonya'da mutlu olmasını arzu ettiğini belirterek, “Böylece gönlümüz rahat olur” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından restorasyonu tamamlanan caminin açılışını yaptı.
Gül, buradan alkışlar ve soydaşların tezahüratları arasında ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği rezidansının temel atma törenine katıldı.
Burada yaptığı konuşmada, Üsküp'ün, Anadolu'daki şehirlere benzediğini, çok sayıda minare ve kubbe bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, tüm Balkanlarda Türkiye'ye ve Türkiye'nin tarihine yakışır büyükelçilik binaları olması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Taner Karakaş da yapımı tamamlanacak bina sayesinde çalışma ve temsil gereklerinin daha iyi bir şekilde yerine getirileceğini belirterek, misafirlerin de böylece daha iyi ağırlanacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Gül ve Büyükelçi Karakaş, daha sonra rezidansın temelini attı.

-“İYİ OLAN KAZANSIN”-

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin bu akşam oynanacak Sivasspor-Galatasaray maçı ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine “Kim iyi oynarsa o kazansın. Gurur verici bir şey var, bir Anadolu takımının, Sivas'ın bu noktaya gelmesi ve şampiyonlukta final oynaması gurur verici” dedi.
“Gönlünüzden hangisi geçiyor?” sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, “Hangisi iyi oynarsa” yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!