Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye geçen 15 vekil için ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan İYİ Partiye geçen 15 vekil için ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2018 20:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 15 CHP'li vekilin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili 'Güneş Motel'den daha beter' dedi. Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olacağını düşünüp düşünmediği sorusuna, "O benim sorunum değil. Bilemem." karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan İYİ Partiye geçen 15 vekil için ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğandan İYİ Partiye geçen 15 vekil için ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mecliste 23 Nisan Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, CHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili için "Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. YSK, cumartesi kararı almış olsaydı, belki ’15’ler olayı’ olmazdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket. Ama 24 Haziran’da benim halkım, Parlementoyu bu kirli duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir.

Haberin Devamı

Önce ’sandık sandık' dediler şimdi baskın seçim diyorlar. Gönlünüzü yaptık işte, buyurun hayırlı olsun. 'Er Meydanı' dediler, buyrun meydan. Benim daha bir buçuk senem vardı, bu makamda durabilirdim. Sen aynen ’yenilgi yenilgi’ alıştın bu işe. Tek maharetin var; kongreleri iyi kazanıyorsun, sandıklarda her zaman kaybediyorsun." diye konuştu.

Erdoğan,YSK’nın kararına yönelik olarak "YSK, kararı cumartesi ÿvermiş olsaydı, belki o zaman bu ’15’ler olayı’ olmayabilirdi" diye konuştu.

"O BENİM SORUNUM DEĞİL" 

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olacağını düşünüp düşünmediği sorusuna, "O benim sorunum değil. Bilemem." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, "Birinci turda çıkmak istiyorsunuz, çıkacağınızı da söylüyorsunuz. Gül'ün aday olması durumunda..." sözleri üzerine Erdoğan, böyle bir şey söylemediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün kadrolarımızla çalışırız, ondan sonra da Allah'ın izniyle de neticeyi alırız. Bugüne kadar hep böyle yaptık. Hepsinde de hamdolsun, bugüne kadar başarılı olarak devamlı tırmanarak neticeleri aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Hafta sonu yaşanan gelişmelerde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) süreci yönetip yönetemediğine yönelik soruya ise Erdoğan, "YSK mesala kararı cumartesi de verebilirdi. YSK kararı cumartesi verseydi belki o zaman bu 15'ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi." karşılığını verdi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!