Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye sert sözler: Biz bu çapsızlarla yarışmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 19:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi partisinde dahi başarı sağlayamayan birinin ülke yönetimine talip olması komiktir, hatta trajikomiktir. Biz elbette karşımızdaki bu çapsızlarla yarışmıyoruz, AK Parti olarak kendi kendimizle, kendi projelerimizle yarışıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince valilik önünde düzenlenen mitingdeki konuşmasına, tüm Aksaraylıları selamlayarak başladı. 

Konya'dan ve Çumra'dan Aksaraylılara selam getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Aksaraylı Yunus ne de güzel söylemiş, 'Haktan gelen şerbeti içtik elhamdülillah, şol kudret denizini geçtik elhamdülillah, kuru idik yaş olduk, kanatlandık, kuş olduk, birbirimize eş olduk uçtuk elhamdülillah, dirildik pınar olduk, irkildik ırmak olduk, aktık denize dolduk, taştık elhamdülillah'. Biz de Aksaray'a kavuştuğumuz için elhamdülillah diyoruz." şeklinde konuştu. 

Aksaray'ı ve Aksaraylıları çok özlediklerini vurgulayan Erdoğan, "Anlaşılan Aksaray da bizi özlemiş, meydan bunu söylüyor, yollar bunu söylüyor. Maşallah bugün Aksaray bir başka güzel. Karşımda yine rekora koşan bir Aksaray görüyorum. Bu meydanda 24 Haziran'ı iple çeken bir Aksaray görüyorum." dedi. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'den beri her seçimde olduğu gibi 16 Nisan halk oylamasında da Aksaray'ın yine kendilerine sahip çıktığına işaret ederek, halk oylamasında Aksaray'ın yüzde 75,5 gibi ülke ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla "evet" dediğini hatırlattı. 

Aksaray'ın bu oranla Türkiye genelinde Bayburt ve Rize'den sonra üçüncü olduğunu belirten Erdoğan, "Vefanızdan ötürü sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Dayanışmanızdan, kadirşinaslığınızdan dolayı tüm Aksaraylı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum." ifadesini kullandı. 

Önlerinde yeni bir seçim bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: 

"24 Haziran'da ülkemizin istikbaline yön verecek tarihi bir seçim yaşanacak. Sizden 16 Nisan'da araladığınız o büyük ve güçlü Türkiye kapısını, 24 Haziran'da özellikle ardına kadar açmanızı istiyoruz. Biz Aksaray'dan yine rekor bekliyoruz, biz Aksaray'dan yine zirveye oynamasını bekliyoruz. Aksaraylı kardeşlerimin bu sefer de şöyle dosta güven, düşmana korku salacak bir destek oranıyla tarih yazacağına inanıyorum. Şimdi öyle bir ses verin ki tüm zalimlerin yürekleri titresin, öyle bir 'evet' deyin ki mazlum gönüllere umut olsun, öyle bir haykırın ki yankısı ta Pensilvanya'dan, Kandil'den duyulsun." 

Haberin Devamı

Vatandaşlara, "24 Haziran'da güçlü Meclis için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Türkiye'yi irade, erdem ve cesaretle şahlandırıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, olumlu yanıt almasının ardından, "Maşallah, artık bu iş bitmiştir. Aksaray'da ve tüm Türkiye'de artık sandığın rengi belli olmuştur. 24 Haziran demokrasi şölenimiz şimdiden tüm milletimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun diyorum." karşılığını verdi. 

Erdoğan, siyasetin içerisinde 40 yılı aşkın süredir yer aldıklarını ve gece gündüz demeden Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Biz, siyasete başladığımızdan bu yana hem Türkiye'de hem dünyada pek çok şey özellikle değişti. Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gittik mi, gidecek miyiz? Sizin gibi benim yol arkadaşlarım olur da gidilmez mi? Sizin gibi dava arkadaşlarım olur da gidilmez mi? Elhamdülillah, gidilir, Ferhat gibi gidilir, dağları delerek gidilir ve Şirin'e de kavuşulur." dedi. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Hamdolsun artık ülkemizde evlatlarımız ideolojik kamplaşmalar üzerinden birbirine silah çekmiyor, kurşun sıkmıyor, sırf farklı görüşe mensup insanlar oturuyor diye bir gece vakti ansızın kahvehanelere bombalar atılmıyor. Yağ, şeker, un, çay gibi temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek için vatandaşlarımız saatlerce CHP'nin yönetimlerinde olduğu gibi kuyrukta beklemek zorunda kalmıyor. Darbe ortamı oluşsun diye gençlerimizin ellerine birileri tarafından silah tutuşturulmuyor. Sabahtan akşama fiyatların değiştiği, enflasyon oranlarının yüzde 120'leri bulduğu, her gün krizlerle kaoslarla boğuşan bir Türkiye yok artık. Bize ve milletimize asla yakışmayan bu kötü manzaraların tamamını Allah'a şükür ülkemiz geride bıraktı mı? Artık böyle bir şey var mı?" 

Haberin Devamı

Özellikle merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile merhum Başbakan Necmettin Erbakan gibi siyasetçilerin emeğiyle fedakarlıklarıyla dirayetli çalışmalarıyla Türkiye'nin toplumsal barış ve ekonomik kalkınma yolunda önemli mesafe aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz, prangalarını ancak bu siyasetçilerin döneminde kırmaya başladı. Öte yandan milletimiz asıl yatırım, kalkınma ve demokrasi hamlesini AK Parti iktidarları döneminde gördü. Türkiye on yıllardır hasretini çektiği reformlara bizim dönemimizde kavuştu." diye konuştu. 

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in de çok sevdiği ve kendisinin de çok söylediği bir ifade olduğunu aktaran Erdoğan, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür, yani insan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır. İnsanoğlu unutur, bunu kabul edeceğiz, dünü bilmeden bugünü anlamak mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz durumu kavramanın en güzel yolu mevcudu geçmişle mukayese etmektir." dedi. 

Haberin Devamı

Alınan mesafenin ne kadar olduğunu ölçmenin yolunun, ara ara dönüp geriye bakmak olacağını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: 

"Daha 5-10 sene önce yaşadığımız hadiseleri şöyle gözümüzün önüne getirdiğimizde son 16 senede Türkiye'nin ne kadar büyük bir destan yazdığını çok daha iyi görüyoruz. AK Parti Türkiyesinde doğan, bizim dönemimizde hayata adımını atan, gerçek demokrasiyle yine bizim dönemimizde tanışan gençlerimizin bu karşılaştırmayı özellikle ve muhakkak yapması gerekiyor. AK Parti olarak ekonomi, sağlık ve yatırımlar yanında bu millete en büyük hizmetimizin hak ve özgürlükler başlığında olduğuna inanıyorum. Hiç abartmadan söyleyeceğim, biz 2002'de temel hak ve özgürlükler noktasında gerçekten büyük bir enkaz devraldık. 28 Şubat sürecinin de etkisiyle bu alanda çok büyük bir yıkım yaşandığını gördük." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken kızlar olduğunu anımsatarak, kendi kızlarının da bu nedenle, oğullarının ise imam hatiplilere getirilen katsayıdan dolayı Türkiye'de okuyamadığını anımsattı. 

Çocuklarını mecburen yurt dışına göndermek durumunda kaldığını dile getiren Erdoğan, "Elin topraklarında benim kızlarım başörtüsüyle okudu, üniversiteyi bitirdi ve dünyanın en saygın üniversitelerini bitirdiler, aynı şekilde oğlum en saygın üniversiteyi bitirdi ama gel gör ki öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya, kendi ülkemde benim kızlarım üniversiteye gidemedi. Bu garipliği yaşadık mı bu ülkede? Yaşadık." dedi. 

Kılık kıyafetinden dolayı okuluna gidemeyen, mesleğini yerine getiremeyen on binlerce vatandaşın sorunuyla karşılaştıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Liseler arasında ayrım yapan, katsayı uygulamasıyla meslek liselerinde, imam hatiplerde okuyan gençlere zulmeden bir devlet anlayışıyla karşı karşıya olduk. Kimdi? CHP, CHP zihniyeti. Ama şimdi, aman ya Rabbim yalan yanlış 'ben böyle şeyler yapmam' diyen bir aday çıkarmışlar ortaya. Ya biz sizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. Dürüst ol dürüst. Sen ne kadar yalan söylersen söyle biz bunu yutmayız. İmam hatibe gitseymiş o da cumhurbaşkanı olurmuş. Geç o işi geç. Öbür taraftan da diyor ki 'İmam hatipli gençler, üniversiteye gitme şansınız az.' Bunu da söylüyor. Sana ne. Ondan sonra da öbür türlü konuşuyor. Elhamdülillah bu ülke bir imam hatip mezunu cumhurbaşkanını da başbakanı da gördü. Bunun kararını kim veriyor? Bunun kararını millet veriyor, millet ama bunlar millete inanmıyor ki." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kötü tablo karşısında korkuya kapılmadıklarını ve mazeret üretmediklerini belirterek, "Birileri gibi sorunları çözmek, çözüme kavuşturmak yerine halının altına süpürenlerden de olmadık. Milletimizin hayır duasını aldığımız bu yolculukta emanetin hakkını vermek için hemen çalışmaya başladık." dedi. 

'AYRIM YAPMADAN TÜM VATANDAŞLARI KUCAKLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla, insanların hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bütün düzenlemeleri rafa kaldırdıklarını söyledi. 

Vatandaşı devlete hasım gören bir zihniyet yerine, vatandaşına hizmetkar olan devlet düşüncesini iktidara getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, ayrım yapmadan tüm vatandaşları kucaklamaya çalıştıklarını belirtti. 

Başörtülü, başörtüsüz ayrımına da bir son verdiklerini aktaran Erdoğan, "Kılık kıyafet üzerindeki baskıları kaldırarak, tüm gençlerimizin istedikleri kıyafetle üniversiteye gidebilmelerine imkan sağladık. Tüm gençlerimizi kucakladık. Bugün artık genç kızlarımız, üniversite kapılarından boynu bükük dönmek zorunda kalmıyor. Bugün başı açık, başı örtülü, yargıda, emniyette, devletin bütün kademelerinde çalışıyor mu, çalışıyor. Evet Sayın İnce, özgürlük bu. Lafla olmuyor, icraatla oluyor." diye konuştu. 

Alandakilere, "Sayın İnce buraya geldi mi? Ne konuştu burada, ne anlattı?" diye soran Erdoğan, "Ne anlatacak ki Aksaraylıya, ne anlatabilir? İşte Aksaray burada." dedi. 

Genç kızların artık üniversiteye gittiklerinde ikna odalarında eli sopalı mürebbiyelerle karşılaşmadıklarını belirten Erdoğan, o ikna odalarında bulunanlardan birinin de CHP'nin milletvekili olduğunu söyledi. 

"TÜRKİYE TARİHİNDE HİÇ TECRÜBE ETMEDİĞİ BİR ÖZGÜRLÜK ORTAMINI YAŞIYOR"
Erdoğan, meslek liselerine giden gençlerin, artık katsayı endişesi taşımadığına da işaret ederek, "İnancının gereğini yerine getiren insanlarımız, artık dışlanma, ötelenme, ötekileştirme kaygısı taşımıyor. Hamdolsun bunların hepsi aşıldı. Şimdi yeni bir dönem; bu yeni dönemde, sosyal yaşamdan siyasi alana, eğitimden basın yayın hayatına kadar Türkiye, tarihinde hiç tecrübe etmediği bir özgürlük ortamını yaşıyor. İmtiyazları elinden alınanlar dışında, Türkiye'nin geldiği noktadan şikayet eden var mı? Kendilerini milletin üstünde görenler dışında, yeni Türkiye'den muzdarip olan kimse de yok." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin, her alanda özellikle de hak, adalet ve özgürlükler noktasında çok büyük mesafe kat ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Ülkemiz öyle bir mesafe kat etti ki; daha düne kadar 'imam hatipler kapatılsın' diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bugün bakıyorsunuz, oy için bile olsa, imam hatibe gitmediği için hayıflanıyor. Daha dün kızlarımıza okuması için başka ülkeleri işaret edenler, bugün o kızlarımızla fotoğraf vermek için sıraya giriyor. Daha dün 'bidon kafalı, makarnacı, göbeğini kaşıyan adam' diye milleti aşağılayan o CHP zihniyeti, bugün sizin oyunuzu almak için kırk takla atıyor." diye konuştu. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin, "Dedem beni de imam hatibe yazdırsaydı, bugün Cumhurbaşkanıydım" sözlerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Aynı şahıs, gerçekleri çarpıtma pahasına, imam hatip okullarına iftira etmekten de çekinmiyor. Geçenlerde çıkmış, bu okulların doluluk oranı yüzde 35, israf yapılıyormuş. Bula bula israf olarak imam hatip okullarını bulmuş, anlaşılan yine birileri bunu telefonda işletmiş. Zira basit bir araştırma yapsa, bu okulların doluluk oranının, diğer okullarımızla aynı, hatta daha fazla olduğunu görür. Gelen telefonlara itibar edeceğine Milli Eğitim Bakanlığına telefon açıp sorsa, doluluk oranının çok daha fazla olduğunu görür. Ama bunların hakikati öğrenmek gibi dertleri yok. Bak benim vatandaşım biliyor. Pensilvanya'ya sor Pensilvanya'ya, Feto söyler sana doğrusunu. Bunlar üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeler. Bunların amacı, Türkiye'yi, baskının ve korkunun kol gezdiği 28 Şubat'ın o kötü günlerine geri döndürmek. Bunların asıl gayesi, darbecilerin yapamadığını şark kurnazlıklarıyla, laf cambazlıklarıyla hayata geçirmek." 

Erdoğan, alandakilere, "24 Haziran'da vakit birlik, dirlik, Aksaray ve Türkiye vakti diyor muyuz?" diye sordu. 

"BAŞ USTALIK İÇİN İCAZET İSTİYORUM"
Aksaraylılara duyduğu sevgiyi dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Ben size aşığım. Aşkına koşan yorulmaz. Onun için de yorulmak nedir bilmiyoruz. Siyasette hiçbir başarısı olmayan, elif görse mertek zanneden, milletten, ülkenin gerçeklerinden habersiz her telefona inanan bu şahısla bizim kaybedecek vaktimiz yok. Allah aşkına, bu ülkeye cumhurbaşkanı olanın bir tecrübesi, bir deneyimi gerekmez mi? Bu çırak bile değil. Çırağa dükkan teslim edilir mi? Sizin karşınızda çıraklığını geride bırakmış, kalfalığında belediye başkanlığını İstanbul'da yapmış, ustalığını Başbakanlıkta Türkiye'de yapmış, cumhurbaşkanlığında ustalık devam ediyor ama şimdi sizden ben 'baş ustalık' için icazet istiyorum. Buna var mıyız? Bunların, ülkeyi yönetme, böyle bir kabiliyetleri, bu ülkeye hizmet etme gibi bir dertleri yok." 

Erdoğan, "Dik dur eğilme" sloganları üzerine, beşer planında kimsenin önünde eğilmediğini, sadece Allah'ın huzurunda rüku ve secdede eğildiğini belirtti. 

CHP'nin, tüm hesabı, kendi partilerindeki iktidar mücadelesine göre yaptıklarına işaret eden Erdoğan, "Şu an verdikleri mücadele cumhurbaşkanlığı için değil, CHP Genel Başkanlığı için. Artık kendi seçmenlerini dahi güldüren komikliklerin asıl gayesi budur. Allah'ın izniyle, 24 Haziran akşamı sandıktan çıkacak neticeyle, Aksaray'la beraber tüm Türkiye, bu kifayetsizlere hak ettikleri dersi verecektir. Kendi partisinde dahi başarı sağlayamayan birinin ülke yönetimine talip olması komiktir, hatta trajikomiktir. Biz elbette karşımızdaki bu çapsızlarla yarışmıyoruz, AK Parti olarak kendi kendimizle, kendi projelerimizle yarışıyoruz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting meydanlarında, bir taraftan millete 16 yıllık icraatlarını gösterirken diğer taraftan da gelecek 5 sene için yetki istediklerini, gelecek 5 seneye dair 146 projeyi anlattıklarını dile getirdi. 

Aksaray'a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, "toplam 11 katrilyon lira" yatırım yapıldığını bildiren Erdoğan, bu çalışmalar kapsamında, bin 798 yeni dersliğin yapıldığını, ihtiyaç sahibi öğrencilere "36 trilyon" eğitim desteği verdiklerini kaydetti. 

Erdoğan, Aksaray'a üniversitenin, AK Parti döneminde getirildiğini, 8 bin 121 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunun açıldığını, 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin de aralarında olduğu 7'si hastaneden oluşan 23 sağlık tesisi kazandırdıklarını anlattı. 

Devlet hastanesinin, 200 yataklı ek bina yapılarak büyütüldüğünü söyleyen Erdoğan, Aksaray'da 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirdiklerini aktardı. Ayrıca TOKİ tarafından Aksaray Sanayi Sitesi'nde, küçük sanayi sitesi esnafı için bin 620 adet dükkan yapılacağını bildiren Erdoğan, ulaşımda ise 17 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun, 191 kilometre daha eklenerek 208 kilometreye ulaştırıldığını ifade etti. 

Erdoğan, Aksaray Çevre Yolu'nun da proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hızlı tren, 'Aksaray'ın da hakkıdır' dedik. Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu, yatırım programına alındı. İnşallah yakında ihalesini yapıyoruz. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 7 milyar yani 7 katrilyon liralık maliyeti olan projeyi de 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu. 

"Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız" diyen Erdoğan, bir diğer hızlı tren projesinin ise "530 kilometre uzunluğa sahip, toplam maliyeti 11,5 katrilyon" olan Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattı olduğunu söyledi. 

"ONLAR BOL BOL YALAN SÖYLÜYOR"
Aksaray'daki baraj çalışmaları hakkında da bilgi veren ve Mamasın Barajı'nın rehabilite edildiğini aktaran Erdoğan, "Durmak yok, çalışıyoruz. Ama onlara da diyorum ki; çalışın sizin de olsun. Onlar bol bol yalan söylüyor." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın en önemli problemlerinden olan içme suyu meselesini çözdüklerini ve şimdi de modern bir içme suyu arıtma tesisini daha inşa ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: 

"Aksaraylı çiftçilerimize toplam 1,3 milyar lira tarımsal destek verdik. Yani ne demek bu, katrilyon. Şimdi başlattığımız hayvancılık destekleme programlarımızla yüzde 50 ile yüzde 80 arasında hibe veriyoruz. Aksaray'da verdiğimiz 285 trilyon liralık teşviklerden 133 bin 263 sigortalı ve işveren faydalandı." 

Alanda toplanan vatandaşlara, "Aksaray, 24 Haziran'da tercihimizi, bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? 24 Haziran'da 'vakit dirlik vakti, vakit Aksaray, vakit Türkiye vakti' diyerek Cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde AK Parti'ye mührü basıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı. 

"NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK"
Gençlerden, kadınlardan, 24 Haziran'a kadar gece gündüz çalışma sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Yunus Emre'nin izinden giderek, gönüller yapmak için çıktığımız bu yolda, Allah'ın yardımı, sizlerin teveccühüyle pek çok hizmet gerçekleştirdik. Bitenlerin yanında şu an inşası devam eden eserlerimiz, çalışmalarımız var. 'Yapıldığında ülkemize ne güzel yakışır' dediğimiz projelerimiz var. Geleceğe dair hayallerimiz, umutlarımız, hedeflerimiz var. Hamdolsun, bugüne kadar size ne söz verdiysek yerine getirdik." 

"Sırf birilerine şirin görünmek uğruna da yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik" diyen Erdoğan, şimdi daha büyük yatırımlar için yola koyulduklarını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, "Yaparsa yine AK Parti yapar diyoruz. Bunun için sizlerden çok güçlü destek bekliyoruz. Aksaray, 24 Haziran'da mührü hizmet siyasetine basıyor muyuz? 24 Haziran'da milletin adamını destekliyor muyuz? Kimi seçiyoruz?" diye sordu. Alandaki vatandaşlar bunun üzerine "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını verdi. 

Vatandaşlarla Rabia işaretini yapan Erdoğan, Aksaray'dan 24 Haziran'da yeni bir rekor beklediğini dile getirdi. 

NOTLAR
Mitingdeki konuşmalar öncesinde AK Parti ve MHP milletvekilleri ayrı ayrı sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. 

Miting alanında "Rekor kırarız sizi kırmayız Sayın Cumhurbaşkanımız" yazılı pankart açıldı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı 

Mustafa Çölkesen ve BBP İl Başkanı Ahmet Karaman da vatandaşları selamladı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, vatandaşlara hitap ettiği Aksaray'ın üzerini raptiye ile işaretledi. Erdoğan, konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı. 

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile milletvekilleri katıldı. 

SON 24 SAATTE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!