Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröriste kimliğine, söylemine bakmaksızın tavır koyalım

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröriste kimliğine, söylemine bakmaksızın tavır koyalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 22:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Teröriste, kimliğine, söylemine, kökenine, inancına bakmaksızın tavır koyalım." dedi. Öte yandan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov da iftar yemeğine katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler ve DEİK İş Konseyi Başkanları ile iftarda bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Zulme, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun asla rıza göstermeyelim. Teröriste, kimliğine, söylemine, kökenine, inancına bakmaksızın tavır koyalım. Mağdurlara, mazlumlara, gariplere hep birlikte kol kanat gerelim. İşte o zaman dünyanın hepimiz için çok daha güzel, çok daha yaşanabilir yer haline geldiğini göreceğimizden şüphe duymuyorum. Geldiğimiz nokta itibarıyla dünyanın güç oyunlarına değil, insanlığın sorunlarına çözüm bulunmasına ihtiyacı vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyar 700 milyon Müslümanın olduğu dünyada, halkı Müslüman olan bir ülke Güvenlik Konseyi'nde yok. Böyle, adalet olur mu? Böyle bir Güvenlik Konseyi'nden adalet çıkar mı?" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröriste kimliğine, söylemine bakmaksızın tavır koyalım

RUS BÜYÜKELÇİ DE İFTARA KATILDI

RUSYA ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’den kritik adımlar üst üste geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından Türkiye’den ikinci Rusya adımı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da büyükelçisi olan tüm ülkelerle birlikte Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilen iftara davet etti. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Karlov’un da daveti kabul ederek akşam verilen iftar yemeğine katıldığını bildirdi. Erdoğan’ın verdiği iftar yemeğine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik’in yanısıra Dış Ekonomik İşler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Başkanları, DEİK’e mensup işadamları ve Ankara’daki büyükelçiler geldi. (Erdinç ÇELİKKAN / ANKARA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!