Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putinle görüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2018 20:57

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre dün gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. 

Haberin Devamı

Türkiye-Rusya ilişkilerini daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit eden iki lider, başta Türk Akım ve Akkuyu projeleri olmak üzere enerji alanındaki işbirliğinin seyrinden memnuniyetlerini de dile getirdiler. Görüşmede, Suriye’deki son gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Bu çerçevede, Astana süreci ülkeleriyle koalisyon mensubu ülkelerin görüşleri arasında yakınlaşma sağlanmasının, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü temelinde bir siyasi çözümün sağlanmasını hızlandırabileceğine işaret edildi. 

TAMAMEN YOK OLUR
Dera’da sivillerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin benzer bir şekilde İdlib’e de yönelmesi durumunda Astana mutabakatının özünün tamamen yok olabileceğine dikkati çekti. 

Haberin Devamı

BRICS İÇİN SÖZLEŞTİLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’te olumsuz gelişmeler yaşanmamasının, 30-31 Temmuz tarihlerin Astana toplantısına muhalefetin katılımını teşvik bakımından da önemli olduğunu belirtti. İki liderin, BRICS Zirvesi vesilesiyle ay sonunda Johannesburg’da yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!