Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 18:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "son günlerde döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Uşak'taki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde döviz kuru üzerinden yine birtakım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı artırmaya başladıkça, ihracatını, döviz rezervlerini yükselttikçe, güven endeksleri yeniden güçlendikçe daha daha da azgınlaşıyorlar." dedi.

Konuşmasına, "Kalbim hasretle dolu sana geldim Uşak" ifadeleriyle başlayan Erdoğan, "İstiklaline göz dikenlere bu toprakları dar eden Uşak. Hep demokrasinin, özgürlüklerin, milli iradenin yanında yer alan Uşak. Sizleri muhabbetle selamlıyorum Uşak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Meydanı işaret ederek, "Bu ne güzellik böyle, bu ne ihtişam." diyen ve Uşak'ın tüm ilçelerini de tek tek sayarak selamlayan Erdoğan, "Uşak aşıklar demektir. Bizler de sizlere aşığız, bizler de sizlere sevdalıyız. Aşıklar, sevdiği için her şeyin en güzelini isterler. Biz de sizler için, Uşak için, ülkemiz ve milletimiz için hep en güzelini istiyoruz. Sizleri en güzele, en iyiye layık gördüğümüz için de 17 yıldır dur durak bilmeden çalışıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor

"Kara tren kay da gel, düdüğünü çal da gel. Gönderdiğin emaneti, zay etmeden al da gel" ifadelerini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin emanetini yere düşürmeden geleceğe taşımak için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Tabii bu kolay bir süreç olmadı. Bu mücadelede yeri geldi karşımıza vesayet güçleriyle çıktılar, yeri geldi sokakları karıştırmak istediler. Yeri geldi emniyet ve yargı teşkilatlarımız içindeki hainlerle ülke yönetimine el koymaya kalktılar. Yeri geldiler içimizden vurmaya kalktılar. Her seçimi milletimizin iradesine karşı bir hesaplaşma vesilesi haline getirmeye çalıştılar. Yeri geldi içimizden fetocularla bizi vurmaya kalktılar. Yeri geldi çukur eylemleriyle, canlı bomba saldırılarıyla ülkemizi terör örgütlerinin pençesinde boğmaya kalktılar." 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor

Tüm bunların başarısız olması sonrasında doğrudan doğruya tankla, uçakla, helikopterle, silahla milletin canına kast ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yine başaramayınca sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturarak ülkemizi tecrit etmeye çalıştılar. Biz doğrudan sahaya girip bu oyunu da bozunca ekonomimize saldırarak milletimizin işine, aşına, ekmeğine göz diktiler. Son günlerde döviz kuru üzerinden yine birtakım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı artırmaya başladıkça, ihracatını, döviz rezervlerini yükselttikçe, güven endeksleri yeniden güçlendikçe daha daha da azgınlaşıyorlar. Ülkemizi bu tür oyunlarla oyalayıp asıl hedeflerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Halbuki biz bugün 2023 hedeflerimize çok daha büyük bir inanç ve azimle bağlıyız. Biz bugün Suriye'deki terör koridorunu ortadan kaldırmaya çok daha kesin kararlı bir şekilde azmettik. Biz bugün ülkemizin ve milletimizin üzerinde oynanan oyunları bozmaya hiç olmadığı kadar çok güçlü bir şekilde kararlıyız."

Haberin Devamı

"BİZ BU MİLLETİN RUH KÖKÜNDEN GELİYORUZ"

Vatandaşlara, "Cudi'de bunları inlerine gömdük mü? Gabar'da bunları inlerine gömdük mü? Tendürek'te bunları inlerine gömdük mü?" diye soran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kandil'de kaçacak delik arıyorlar. Oraya kadar Mehmetlerimiz, F-16'larıyla, tanklarıyla evelallah yürüdük, yürüyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Aynen fetocular da kaçacak, biz kovalayacağız. Şu anda 10 binlerce fetocu içeride mi? İçeride. Şimdi orada yasalar içerisinde yargılanıyorlar. Onlar da bedelini ödeyecekler. Bizim 251 şehidimizin bedelini ödeyecekler, 2 bin 193 gazimizin bedelini ödeyecekler. Yok öyle 25 kuruşa simit, ödeyecekler. Pensilvanya, hani ne oldu, sesin niye çıkmıyor? Öyle oradan bu işi yönetmekle bu bir yere gitmez. Biz milletimizle yürüdük. Ne Bay Kemal senin işine yarar, ne de senin işlerine bir tane hanım var, o yarar. Yaramazlar bunlar. Niye? Çünkü onlar bu milletin ruh kökünden gelmiyor, biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bunlar tüm umutlarını 31 Mart'a bağlamış durumdalar. Bizim bileğimizi sandıkta bükemeyeceklerini bildikleri için sinsi bir taktikle seçim sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar. Bu taktik milletimizin kafasını karıştırma, gönlünü bulandırma, umudunu kırma taktiğidir. Sahada normal şartlarda yan yana gelemeyecek tüm partiler birlik olup AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın karşısında kim varsa onu destekleme kararı aldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kuru üzerinden yeni bir takım oyunlar oynanıyor

"BU TRENDEN İNEN BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'nin gölgesinde büyüyüp fırsattan istifade karşısına geçenleri de unutmayacağız. Bu trenden inen bir daha bu trene binemez." dedi.

Haberin Devamı

Düzce ve Bolu'da yaptığı mitingleri hatırlatarak, buralardan selam getirdiğini belirten Erdoğan, Uşak'ın selamını da bu akşam katılacağı A Haber, ATV ortak yayınında tüm Türkiye'ye ileteceğini söyledi.

Muhalefetin kurduğu ittifakın bir görünen ortakları, bir de fiilen var olan ama pek ismi anılmak istenmeyen gizli ortakları bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Gerçi saklamaya çalıştıkları ortakları kendilerini tutamayıp her gün yeni bir açıklamayla her gün yeni bir tehditle ittifakı açıkladılar. Kandil'den terör baronları, bunlara destek çağrısı yapıyor. Pensilvanya'nın kaçakları, bunlara destek çağrısı yapıyor. Ülkemizle hesabı olan kim varsa hepsi de bunları destekliyor. Milletimizin değerlerine, ezanımıza, bayrağımıza, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kasteden kim varsa bunları destekliyor." diye konuştu.

"31 Mart, intikam seçimi olacak" diyenlerin de bulunduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir ittifak karşısında hala tereddüdü olan varsa artık ona da diyecek bir sözümüz kalmadı. Eğer biri gelip bu seçimlerde size 'AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na oy verecekseniz sandığa gitmeyin' diyorsa bilin ki onun niyeti sizin öfkenizi, kızgınlığınızı, kırgınlığınızı paylaşmak değildir. Eğer biri gelip size 'madem AK Parti'ye kızgınsın öyleyse şu partiye oy ver' diyerek asla yapmak istemeyeceğiniz bir şeyi size dayatıyorsa bilin ki onun amacı size yol göstermek değildir. Bunu söyleyen karşımızdaki ittifakın başarısı için çalışmaktadır. Bunu söyleyen, sizin gönül kırıklığınızı istismar etmenin peşindedir. Bunu dillendiren sizin iradenize ipotek koymanın çabasındadır. Milletimiz kırgınlığında, öfkesinde haklı mıdır? Elbette haklıdır. Hatadan münezzeh olan sadece ve sadece Rabbimizdir. İnsanın olduğu her yerde hata da olur, eksik de olur, yanlış da olur. Önemli olan hasbi niyetle bunları düzeltme, bu iradeyi ortaya koyabilmektir. Mühim olan sorunların, hataların üzerine samimiyetle gidebilmektir."

"İŞTE BU İRADEYLE PEK ÇOK ADIM ATTIK"

16 Nisan Halk Oylaması'nın ardından yeniden AK Parti Genel Başkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"16 Nisan Halk Oylaması'nın ardından partimizin başına yeniden döndüğümüzde, bu iradeyle pek çok adım attık. Görüyoruz ki bunları devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah seçimlerden sonra tüm bu konuları masaya yatıracak, kibriyle saygısızlığıyla yanlışıyla kabalığıyla milletimizi üzen kim varsa hepsini de biz üzeceğiz. Bu arada AK Parti'nin gölgesinde büyüyüp fırsattan istifade karşısına geçenleri de unutmayacağız. Bu trenden inen bir daha bu trene binemez. Kimse kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmasın. Türkiye'nin en güçlü partisi AK Parti'nin kadro problemi hamdolsun yoktur. Her gencimiz, bizim kadromuzun potansiyel adayıdır. Her hanım kardeşimiz, bizim kadromuzun adayıdır. Her meslekten her kesimden insanımız, bizim kadromuzun adayıdır. Bu partiyi milletimiz kurmuştur, siz kurdunuz. Tabelasını da milletimiz asmıştır. Bugüne kadar milletimiz getirmiştir. Bundan sonra da milletimiz ayakta tutacaktır. Şahsım dahil herkes partimizin çatısı altında milletimize ve ülkemize hizmetle mükellefiz. Bu bayrak yarışında kimler geldi kimler geçti. Bu meydanın dili olsa da konuşsa. Burada az mı konuştuk. Burada Uşaklı kardeşlerimle az mı bir araya geldik. Nereden nereye. İnşallah önümüzdeki dönemde bu bayrak yarışı kesintisiz devam edecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra önlerinde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunduğunu, belediyeler için de 5 yıllık bir döneme girileceğini ifade ederek, "Bu ne demektir? Yani 4,5 yıl cumhurbaşkanınız hizmetkarınız olarak yola devam edecek. Kabinemizle beraber, seçim falan bir şey yok. 5 yıl da inşallah belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız onlarla el ele vereceğiz ve Uşak'ımızı daha da yukarılara çıkaracağız. Bu dönemi, partimizin derlenip toparlanmasından, demokraside ve ekonomide yapacağımız yeniden yapılanma adımlarına kadar her konuda en verimli şekilde değerlendireceğiz. Yeter ki pazar günü irademize sahip çıkalım." dedi.

Vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini isteyen Erdoğan, "Türkiye'nin önü aydınlıktır. Bugüne kadar oynanan oyunların hiçbiri bu ülkeye diz çöktürmeye yetmedi. Artık bundan sonra çok daha güçlü, çok daha tecrübeli, çok daha kararlı olarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Şimdi öyle bir ses verin ki tüm Türkiye'den duyulsun." diye konuştu.

Erdoğan, "Uşak, 31 Mart'ta iradene, oyuna ve sandığa sahip çıkıyor musun, şehrine ve ülkene sahip çıkıyor musun, arkalarına terör örgütlerini ve Türkiye düşmanlarını alanlara derslerini veriyor musun, istiklaline ve istikbaline sahip çıkıyor musun, yıkım için yola çıkanlara karşı inşaya talip olanları destekliyor musun?" sorularına alandakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet" yanıtının ardından, "Rabbim hepinizden razı olsun. İşte benim bildiğim, benim tanıdığım Uşak bu." ifadelerini kullandı.

 

"ŞİMDİ UŞAK'TA 18 BARAJ, 14 GÖLET VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ziya Paşa ne diyor? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bay Kemal, bak eserlerle konuşuyorum, lafla değil. Sen kılavuzu değiştir. Kılavuzu karga olanın akıbeti kötü olur." dedi.

Erdoğan, Uşak'ı sadece ismi gibi aşkla sevmekle kalmadıklarını, aynı zamanda şehre tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırdıklarını söyledi.

Alandakilere, Uşak'ta 17 yılda yapılan yatırımların yer aldığı bir video izlettiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Belki bu görüntüleri 'ne yaptınız' diye soran zat da seyreder. Hiç sanmıyorum ama neler yaptığımızı anlar. Bu Bay Kemal '17 yılda ne yaptınız' diyor. Bak Bay Kemal, ben sadece Uşak'ı konuşuyorum, Türkiye'yi değil. Geçenlerde 'Hatay'a gideceğim. Hatay'a 6 tane baraj, 3 tane gölet yaptık' dedim. Şimdi Uşak'ta 18 baraj, 14 gölet var. Ama Bay Kemal baraj ile göleti anlamaz. Öyle bir kabiliyeti yok. İşte şimdi bakın 18 baraj, 14 göleti gördünüz."

Alandakilere, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki barajlara ilişkin açıklaması ve Hatay'da yapılan baraj ve göletlerin yer aldığı bir görüntü izlettiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bak burada 6 barajla, 3 tane gölet ama Uşak'ta 18 baraj, 14 gölet. Ama anlamaz. Ziya Paşa ne diyor? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bay Kemal, bak eserlerle konuşuyorum, lafla değil. Ya sen kılavuzu değiştir, kılavuzu. Kılavuzu karga olanın akıbeti kötü olur. Öyle mi? Onun için pazar günü benim Uşaklı kardeşlerim ders vermeye hazır mı? Hele hele hanım kardeşlerim... Kale içeriden fethedilir. Bu işi siz bitireceksiniz. Unutmuyoruz, pazara kadar bir şey kalmadı artık, 3 gün. Çok çalışacağız. Ama Uşak sadece buradan mı ibaret? Uşak'ın dışında akrabalar yok mu? Hepsini de telefonla arayacak mıyız? Onları da haberdar edecek miyiz? Gençler çok koşturuyor muyuz? Genç arkadaşlarımızı, üniversitelerdeki arkadaşlarımızı bu konuda uyarıyor muyuz? Pazar günü inşallah bunlara bir Osmanlı tokatına hazır mıyız? Bundan 20 yıl önce size birisi Uşak'ın hem de 32 bin öğrencili üniversitesi olacak dese inanır mıydınız? Uşak'a üniversiteyi kim yaptı ey Bay Kemal."

 

YATIRIMLAR

Stadyum inşa edildiği zaman Uşak'ın hem spor hem büyük çaplı kültür sanat etkinlikleri konusunda çok önemli bir imkana kavuşmuş olacağını ifade eden Erdoğan, Uşak'a Kurtuluş Mahallesi'nde bir millet bahçesini kazandırdıklarını, Dikilitaş'ta da bir millet bahçesi yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan, Karaağaç göletinin olduğu yerde termal su bulunduğunu ve buraya termal tesisler ile oteller yaparak şehre yeni bir değer katacaklarını, yine buraya şehrin adeta akciğeri olacak bir rekreasyon alanı kazandıracaklarını da kaydetti.

Hızlı trenle ülkenin dört bir yanına gidilebileceğini ifade eden Erdoğan, Uşak'ta şehir içi raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü belirtti. Erdoğan, teknik bir sıkıntı olmaması halinde böyle bir raylı sistemin Uşak'a kazandırılması için destek vereceklerini kaydetti. 

Arazileri sulama tesisleriyle bereketlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, şu ana kadar 103 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde merkezde ve ilçelerde tercihte bulunurken dikkatli olmalarını isteyerek, Uşak'ın kavgaya, çekişmeye değil, hizmete ihtiyacı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

 

"BURADAN MÜJDEYİ ALACAĞIM"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu şehire en iyi hizmeti kim getirecekse belediyeleri ona emanet etmeniz gerekiyor. 4.5 yıl Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz kabinesiyle iş başında mı, devletin başında mı, Türkiye'nin başında mı? O zaman tüm merkezi yönetimin imkanlarıyla yerel yönetimin imkanlarını birleştirdiğimizde Uşak'a nelerin gelebileceğini düşünebiliyor musunuz? Öyleyse, oylarımızı da buna göre kullanacağız. Tecrübeyle sabit ki bir yerde hükümet çalışmalarıyla belediye çalışmaları birbirini destekleyerek gitmezse şehir hedeflerine doğru yürümekte zorlanır. Uşak'ı ileriye taşımak için belediye başkan adaylarımızla el ele verip önümüzdeki 5 yıl boyunca gece gündüz çalışacağız. Ben bir belediyeciyim, 4.5 yıl İstanbul gibi bir şehri yönettim. Cezaevine girdim şiirden dolayı. Çıktım, 16 ay sonra Türkiye'nin Başbakanı oldum. Sizler yaptınız, hemen göreve getirdiniz ve bugünlere geldik." 

Vatandaşların isteği üzerine söz konusu şiiri okuyan Erdoğan, "Belediye başkan adaylarımızı size emanet ediyorum. Uşak, pazar günü destan yazacak. Ben seçim gecesi Uşak'ı takip edeceğim, buradan müjdeyi alacağım." diye konuştu.

 

NOTLAR

Erdoğan, konuşması öncesinde ve sonrasında "Bizimkisi bir aşk hikayesi" adlı parçaya eşlik etti. 

Miting alanında "Halkımızın yüksektir feraseti, bitirir gördüğü her vesayeti, lideriyle aşar her felaketi, sandıklar bize milletin emaneti" ve "Bizimkisi bir aşk hikayesi" ifadelerinin yer aldığı pankartlar dikkati çekti. 

Erdoğan'ın konuşması öncesinde AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da birer konuşma yaptı. 

Konuşmasının ardından belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamlayan Erdoğan, bu sırada vatandaşlara içerisinde çay olan kenevirden dokunmuş bez çanta dağıttı. 


Mitinge, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!